Lorenzo dokončí kontrakt s Hondou

Po řadě spekulací s přestupem Jorge Lorenza k Pramac Racingu je tato věc zřejmě definitivně vyřešena, když zástupci týmu Repsol Hondy potvrdili, že Lorenzo dodrží dvouletou smlouvu, kterou s HRC podepsal loni.

V týmu tovární Hondy, odkud už nějakou dobu ovládá světový šampionát Marc Márquez, nenašel Jorge Lorenzo prozatím společnou řeč s prototypem RC213V. Jak ve čtvrtek na toto téma uvedl Valentinbo Rossi, Španěl měl smůlu na zranění, které ovlivnilo jeho předsezonní testy. V Assenu Lorenzo havaroval tak nešťastně, že došlo k fraktuře hrudních obratlů a tak jsme Lorenza od té doby na dráze neviděli.

Ve spojení s letní přestávkou se začalo spekulovat o Lorenzově budoucnosti. Nejdřív to bylo ukončení závodní kariéry, následoval návrat k Ducati a cesta k Petronasu v roce 2021. Alespoň prozatím by mělo být dle informací serveru Motorsport.com jasné, že Jorge Lorenzo má v plánu dostát smlouvě s HRC a dokončit v sedle Hondy obě sezony.

To by mělo ovlivnit jednání Pramac Racingu, který údajně čekal na rozhodnutí Jorge Lorenza a proto zatím neprodloužili s Australanem Jackem Millerem, který během čtvrteční tiskové konference v Rakousku připustil, že na řečech ohledně Lorenzova návratu k Ducati něco pravdy je. Manager Australana dal jasně najevo, že Millera vzhledem k okolnostem oslovili už i jiní výrobci, takže prodloužení teď bude pro satelit Ducati priorita.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist