Litrové prototypy MotoGP poprvé v akci, Pedrosa s Espargarem testují KTM

Poprvé od únorových testů v Kataru vyjely na trať závodního okruhu z kalendáře mistrovství světa litrové prototypy královské kubatury. Rakouský výrobce KTM, jenž patří společně s Aprilii mezi ty, kteří můžou do konce června pracovat na modifikaci pohonných jednotek, využil možnosti vyzkoušet prototypy na domácí trati Red Bull Ringu.

Do sedel prototypů KTM RC16 usedl ve středu tovární jezdec Pol Espargaró a testovací jezdec Dani Pedrosa. Nová posila týmu Brad Binder zůstal v Jižní Africe, jelikož tam stále platí omezení ohledně cestování. Test KTM naplánovala na celkem dva dny a ve středu ráno naměřili na trati něco kolem 12°C.

Už minulý týden trénoval na okruhu v Barceloně Alex Rins (Suzuki), nový asfalt v Misanu vyzkoušel Valentino Rossi (Yamaha), ale ani v jednom případě to nebylo s prototypem MotoGP. Po dlouhé době bez jízdy jezdci potřebují získat cit s motorkou a to nebude snadné.

Španělsko je zemí, kde sídlí promotér světového šampionátu Dorna Sports a jejich představitelé stále jednají s představiteli španělské vlády o povolení jet v červenci dvě Grand Prix v Jerezu. Zda termín v Jerezu bude potvrzen zatím není jisté, třebaže všichni místní politici tvrdí jak moc je tento šampionát pro Španělsko důležitý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist