Kvůli zraněnému zápěstí musí Laverty na operaci

Irský závodník týmu Power Electronics Aspar Eugene Laverty měl ve čtvrtek velkou smůlu, když přibližně hodinu před koncem druhého dne testování havaroval a pádem si zranil levé zápěstí. Toto zranění Lavertymu již neumožní v testech pokračovat a Ir odcestoval do Barcelony, kde v pátek podstoupí operaci.

Ve čtvrtek kolem čtvrté odpolední havaroval Michele Pirro z testovací stáje Ducati MotoGP a na nějakou dobu zavlály červené vlajky. Italský závodník vyvázl nezraněn a v testování se pokračovalo dál. Přibližně po hodině došlo k nehodě Eugene Lavertyho, který neudržel svoji Desmosedici v sedmé zatáčce, kde ztratil předek, a v jeho případě se to bohužel bez následků neobešlo.

Irský závodník si pádem zlomil levou vřetenní kost (Radius), vykloubil rameno a také dostal pořádnou rámu do hlavy. Ještě večer podstoupil vyšetření hlavy na CT a v pátek podstoupí operaci zlomené vřetenní kosti v Barceloně, kterou provede Dr. Xavier Mir.

„Je to skličující konec jinak dobrého dne testování,“ uvedl Eugene Laverty. „Zaznamenali jsme dobrý progres s novou elektronikou a při posledním výjezdu, ještě před tím než jsem spadl, motorka zřejmě poprvé fungovala jak měla. Časy na kolo byly lepší a lepší, ale pak jsem spadl a jsem z toho pochopitelně zklamaný.“

„Rozhodně by bylo lepší ještě jeden den testovat, ale pozitivní je fakt, že motorka už teď funguje dobře, takže nejsme až tak daleko za ostatními a Yonny může zítra (pátek) v testování pokračovat. Rovněž všichni od Ducati vynakládají velké úsilí, takže nyní je cílem se co nejdřív dát dohromady a vrátit se dobrým způsobem v testu v Sepangu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist