Krummi je v nemocnici

AKTUALIZOVÁNO ! Jediný tovární jezdec KTM ve stopětadvacítkách, Švýcar Randy Krummenacher se celkem překvapivě nezůčastnil ranního volného tréninku své kubatuty. Proč?

První volný trénink stopětadvacítek v Jerezu se jel bez továrního jezdce Red Bull KTM, Švýcara Randy Krummenachera !!!

Vloni třetí muž Grand Prix v Barceloně je znám jako velký a nadšený sportovec. Kromě jízdy na motocyklech různých kubatur jezdí především na kolech a to jak na silničce, tak dokonce závody v cyklokrosu a také na MTB. 



Není tedy divu, že i velikonoční pondělí trénoval na kole. Jel ze svého bydliště v Grütu na kopec zvaný Bachtel (ležící v nadmořské výšce ca. 900), a to i přesto, že napadlo hodně nového sněhu. Při následujícím sjezdu z kopce přehlédl tovární pilot KTM díky vysokému sněhu díru v cestě a havaroval. Přitom pocítil velkou bolest v dutině břišní. Randy Krummenacher však nenavštívil lékaře a ačkoliv měl velké bolesti, tak se svým Motorhomem vydal do Jerezu.

Dnes ráno ale oznámil svému týmu, že se bohužel nemůže zůčastnit prvního volného tréninku, neboť si myslel, že má po pádu na kole zlomená žebra, nebo jiné vnitřní zranění. Byl prohlédnut v Clinica Mobile  Dr. Costou a nebylo nic nalezeno. Dr. Costa stanovil diagnózu, že tyto křeče v žaludku jsou nervového původu. Randy však raději odejel do místní nemocnice na odborné vyšetření, aby se zjistilo, zda-li při cyklistickém pádu nedošlo k nějakému vnitřínímu zranění. A to se také bohužel potvrdilo, tovární jezdec KTM má natrženou slezinu, dutina břišní je plná krve a Krummi musí zůstat minimálně tři dny v nemocnici. Pokud se krvácení nezastaví, bude nutná operace.

Bohužel, v poledne se zdravotní stav mladého Švýcara natolik zhoršil, že mu byla slezina operativně odstraněna. Jak dlouho bude tovární pilot KTM bez závodů, těžko říci. Ovšem comeback při GP Portugalska 13. dubna se zdá být vyloučen. 

Jen pro statistiku: Španělovi Carlosi Checovi byla v roce 1998 po těžkém pádu v Doningtonu slezina rovněž odstraněna, ale potom dokázal tento španělský tovární jezdec na Yamaze či na Ducati získat několik dalších umístění "na bedně" ve třídě MotoGP, a v současné době jezdí výborně v týmu Ten-Kate-Honda závody WSBK.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist