Králem úvodního dne se stal Valentino Rossi

Nejrychlejším jezdcem třídy MotoGP se v australském Phillip Islandu stal během úvodního dne italský velikán Valentino Rossi.

Celkem jednoznačně dnes vládl okruhu Phillip Island, kde se začaly tréninky na Grand Prix Austrálie, italský jezdec Valentino Rossi, který byl dnes časem 1:30,349 nejrychlejším mužem třídy MotoGP. Jen jednou se pokusil Carlos Checa ohrozit Valentinovu pozici, ovšem sedminásobný Mistr světa nepřipustil na svém oblíbeném okruhu žádné překvapení a sérií velmi rychlých kol znovu ukázal, kde že je prozatímním králem superrychlého okruhu na jihu Austrálie.
Valentino Rossi
Byl to pro mne fantastický první den, zvláště pak odpoledne. Před několika týdny jsem měl několik problémů v Sepangu i když to bylo místo, kde jsme před sezónou testovali, zde to však byla jiná situace. Ráno jsem měl velmi málo potíží a odpoledne jsem poté našel dobré nastavení. Rovnováha motocyklu je vynikající. Pokud máte k tomuto okruhu dobrý vztah, můžete se pobavit. Toto je velmi rychlá a velmi technická dráha, k rychlému času potřebujete hodně kuráže. Normálně začínám víkend za několika jezdci, ale dnes jsem byl ihned vpředu a držel to až do odpoledne. Jsem proto velmi spokojený. Na zítra mám nějakou další práci, hlavně pak se zadní pneumatikou, rychlost je však již dobrá. I když jsem již zvítězil v letošním Mistrovství světa, je stále v týmu dobrá motivace.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist