Koncem týdne mají týmy MotoGP důležité testy v Jerezu

Sezona 2021 skončila posledním závodem ve Valencii, nicméně už ve čtvrtek odstartují týmy královské kubatury MS silničních motocyklů přípravu na novou sezonu dvoudenním testem v jihošpanělském Jerezu. Oba dny test začne v deset ráno a skončí v šest večer.

Dvoudenní test je pro týmy, jezdce a výrobce důležitý zejména proto, aby stihli připravit požadované změny do únorového testu v Sepangu. Pak už na výraznější změny nebude prostor a rozhodně tato rozhodnutí můžou pozitivně či negativně ovlivnit úvod nadcházející sezony.

Testy v Jerezu budou zajímavé už z pohledu testujících nováčků. U KTM uvidíme dvojici z týmu Aki Aja, mistra světa Moto2 Remy Gardnera a vicemistra světa Raula Fernandeze. Testovat bude Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecchi a Darryn Binder, jenž je po Jacku Millerovi teprve druhým jezdcem v historii šampionátu, který z Moto3 přestupuje rovnou do královské MotoGP. Jihoafričan bude testovat Yamahu nového týmu WithU RNF MotoGP Team (bývalého Petronas Yamaha SRT).

Japonská Honda již dříve avizovala jak pro ni bude tento test důležitý, takže si asi dokážeme představit, že v této chvíli nebude u HRC nálada optimální. Jednička týmu Marc Márquez (Repsol Honda Team) je zraněna a kdo ví, jak si poradí se zraněním, které se projevuje zdvojeným viděním. Není jisté ani jak na tom bude Pol Espargaró (Repsol Honda Team), který ve Valencii také nezávodil kvůli pádu z tréninku.

Testovat bude úřadující šampion Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), jenž zahájí přípravu sezony v níž bude titul obhajovat. Ital Luca Marini (SKY VR46 Avintia) již dříve prozradil, že si v Jerezu vyzkouší prototyp Desmosedici GP21. Nový motor a kapotáže vyzkouší tovární jezdec Suzuki Joan Mir (Team Suzuki ECSTAR), který letos předal korunu šampiona, ale příští rok bude mít šanci ji získat zpátky. Testovat budou jezdci Aprilie nový model RS-GP 2022, který již dříve vyzkoušel Lorenzo Savadori. Pro Mavericka Viňalese další příležitost doplnit zkušenosti a najet potřebné kilometry, protože příští rok už bude Aprilia vyžadovat výsledky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist