Kevin Schwantz: Konec spolupráce s JiR?

Americká legenda a ikona Suzuki, Kevin Schwantz, končí s největší pravděpodobností svou spolupráci s týmem Moto2 JiR (Japan Italy Racing).

Kevin Schwantz nebude zřejmě spolupracovat s týmem JiR-Moto2. Důvodem je jeho oprávněná kandidatůra do týmového managementu MotoGP u Suzuki.

Texasan Kevin Schwantz, mistr světa 1993 na v pětistovkách, měl v příští sezóně převzít funkci vyhledávače talentů u týmu Moto2 - Japan Italy Racing majitele Lucy Montirona. 

V první řadě se jednalo o jeho krajana JD Beache -  celkového vítěze Red Bull Rookies-Cup-2008. Ovšem Beach se v Evropě v Moto2 určitě neobjeví, neboť už podepsal smlouvu do seriálu AMA ve třídě supersportů. Tím pádem je v týmu JiR (pojede s japonským šasím TSR) vedle týmové "1" Mattii Pasiniho místo volné. .

Kevin Schwantz k celému tématu říká: "Stejně budu při 6 - 8 závodech Grand Prix přítomen jako poradce Red Bull Rookies Cupu. To znamená asi v polovině všech závodů sezóny 2010."

Důvodem ale může být i skutečnost, že Schwantz, který je spjat se značkou Suzuki, nesmí spolupracovat s kubaturou Moto2, neboť zde jsou jednotné motory Honda. A tento Američan má díky své jezdecké škole "Riding School" a dalšími aktivitami hodně blízké kontakty s další japonskou továrnou Suzuki.


V poslední době ale Schwantz nešetřil kritikou na týmového šéfa Paula Denninga a doslova řekl: "Ten se musí denně drbat na hlavě a ptát se, proč nechal v minulém roce odejít Bena Spiese od Suzuki k Yamaze. Ben byl a jistě by i zůstal mužem Suzuki", je přesvědčen Schwantz.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist