Kenny Roberts sr. se plně koncentruje na Moto2

Legendární americký motocyklový jezdec Kenny Roberts potvrdil, že veškerou svou další činnost v motocyklovém silničním sportu zaměřil plně na novou kubaturu Moto2, kde doufá, že bude moci jet úspěšně MS.

V podstatě jen kvůli penězům zavřel Kenny Roberts sr. koncem roku 2007 svou motocyklovou dílnu v britském Banbury. Už během sezóny 2007 - se tehdy tým legendárního amerického jezdce pomalu odporoučel ze světa MotoGP.

Ovšem nyní se Team Roberts do závodního paddocku zase vrací, sice ne tentokráte v královské kubatuře MotoGP, ale v nové třídě Moto2 a jak je u tohoto týmu zvykem, tak to bude se svým vlastním podvozkem.

"Určitě budeme mít základnu v Anglii, ale podvozky budeme možná stavět někde jinde, to jsme se doposud nerozhodli" říká trojnásobný ex-mistr světa z let 1978 až 1980 a dlouholetý úspěšný majitel různých týmů v seriálu MotoGP.

První design je už hotový, jedná se o prototyp, který byl připraven pro 600ccm motocykl kubatury Track-Day a který bude potom později upraven pro jednotný motor Honda.

"Na to potřebujeme přibližně asi 3 měsíce, tedy ode dne "D". Máme už CAD (komputerový model) od Hondy a tak to bude pro nás jednodušší. První "šasí" bude sice zhotoveno v Anglii, ovšem celou produkci budeme potom vyrábět někde jinde. Chci ovšem smlouvu na dva nebo tři roky, smlouva jen na jeden rok mě nezajímá", vysvětluje dále Američan.

Co se týká potencionálních sponzorů, respektive těch,, kteří by měli do projektu přinést peníze, tak je Kenny Roberts sr. zajímavého názoru: "Nechci sponzory, hledám partnery. Je to můj projekt, s kterým se chci prosadit. Ačkoliv už několik let mám velmi dobrý vztah s jednou skupinou z Las Vegas, tak toto je moje záležitost, na kterou plně věřím, neboť Moto2 má určitě budoucnost a bude také fungovat. Chtěl bych dát možnost mladým americkým jezdcům a ti budou teď nebo také možná později, určitě vyhrávat. Jinak je totiž těžké něco prodávat, když jezdíte vzadu.", vysvětlil dále svou myšlenku Kenny sr.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist