Kawasaki news

Tiskové oddělení týmu Kawaski Racing Team vydalo zajímavou zprávu. Pro právě probíhajícím testy na okruhu v Sepangu byly připraveny dvě velmi odlišné verze motocyklu Ninja ZX-RR. Zatímco John Hopkins a Anthony West testovali verze, s nimiž se počítá pro začátek sezóny, zkušební pilot Tamaki Serizawa vyjel na trať na motorce s motorem označovaným jako „screamer“. Zásadním rozdílem proti obvyklejšímu provedení big-bang je jiné pořadí zapalování, jehož důsledkem je jiný charakter dodávky výkonu na zadní kolo.

Technici Kawasaki předpokládají, že se vyplatí zkoušet tento motor, protože oproti dřívějším testům ještě s motory 990 ccm jsou výhody tohoto provedení u stávajícího objemu 800 ccm výraznější než nevýhody. Očekávají, že přínosem bude vyšší dosahovaný špičkový výkon a nevýhody, spočívající ve složitějším přenosu výkonu na dráhu, budou eliminovány lepšími pneumatikami a elektronikou.

Podle tohoto prohlášení dopolední testy skončily úspěšně a odpoledne v nich pokračoval i další zkušební jezdec, kterým není nikdo jiný než Olivier Jacque. Ale jak říká technický ředitel Naoya Kaneko, vše je v začátcích a bude nějakou dobu trvat, než bude screamer připravený i pro Antonyho a Johnyho.

“Race” manažer Kawasaki, Michael Bartholemy, také zhodnotil průběh a dosažené výsledky ze Sepangu. Uvedl, že bylo vyzkoušeno nové šasi a nové součásti motoru a oba tovární jezdci jsou připraveni k simulaci závodu. V celkovém hodnocení časů nakonec skončili Hopper na 6. a Anthony na 16. místě. Vše se teď přesouvá na australský okruh Phillip Island, kde od 30. ledna do 1. února pokračují zimní testy.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist