Karel Abraham si v Austrálii dojel pro nejlepší výsledek sezóny

Karlovi Abrahamovi se na Phillip Islandu dařilo. Na motocyklu Ducati GP17, kterou dostal pro víkend v Austrálii k dispozici, dojel na výborném 11. místě a veze si domů hned pět bodů. V Malajsii už český pilot pojede na GP16, Jorge Lorenzo se totiž v Sepangu plánuje do sedla svého motocyklu vrátit.

„Máme z výsledku závodu radost, získali jsme tady dvakrát více bodů než za celou sezónu. Jsem šťastný, že jsem dostal šanci jet na Ducati GP17, v té motorce je obrovský potenciál, ale musíte zvážit, že je pro jezdce a šéf mechanika těžké najít perfektní nastavení nového stroje během jednoho víkendu,“ míní Karel Abraham, který si v Austrálii dojel pro pět bodů.

Na svém facebookovém profilu celou situaci vysvětlil podrobněji: „Ono to nefunguje úplně tak, že jezdec sedne na novější motorku a hned je vše lepší. U nás jsem například přešel k Alvarovým mechanikum, kteří mě z jezdeckého hlediska vůbec neznali. Naštěstí se mnou šel můj šéfmechanik Frankie, ten ale zase neznal motorku. Než se budete ptát, tak ANO, je to opravdu velký rozdíl pro všechny."

Na sžití se s novým strojem měl Karel Abraham pouhý víkend. „Věc, na kterou se během tréninku prostě nejde připravit je to, jak bude motorka reagovat po 10-15 kolech závodu. Na to proste není dost času a od toho jsou normalně zimní testy a dlouhodobější zkušenosti."

„V každém případě jsme však odvedli dobrou práci a mohli jste vidět, že na startu závodu jsem se cítil velmi dobře. Po odstartování mi motorka začala klouzat, změnil jsem teda mapování, a to na pár kol pomohlo, pak to ale začalo znovu. Nechtěl jsem dvě poslední mapy použít, protože byly pouze pro případ nouze a stále nám zbývalo pár kol do cíle. Jezdci za mnou se neustále přibližovali a já jsem chtěl zabrat, ale už jsem z motorky nemohl dostat více. Nakonec se mi však naštěstí podařilo zůstat před nimi,“ těší českého závodníka, který v úplném závěru závodu změnil mapu na "emergency" a v Austrálii si nakonec dojel pro svůj nejlepší výsledek sezóny.

„Věřím, že kdybychom měli trochu víc zkušeností, tak by i nastavení na závod bylo o chlup lepší a třeba bychom neměli tolik problémů se zadní gumou ke konci závodu. Ta mimochodem byla na levé straně sjetá až k výpletu (teda skoro...)," dodal český závodník, který se v Malajsii vrátí zpět do sedla svého motocyklu Ducati GP16. „Jorge chce prý jet a jeho náhradníkem bude Pirro," uvedl Karel Abraham.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist