Karel Abraham odjíždí z Rakouska bez bodů

Výkon Karla Abrahama v rakouském Spielbergu stačil na jednadvacátou pozici. Český pilot vyrazil do závodu na Red Bull Ringu z posledního třiadvacátého kvalifikačního místa. Hned po startu si o jednu příčku polepšil, když se dostal přes Thomase Lüthiho, po pádu Xaviera Simeona se pak posunul ještě o další pozici výše. Před dvacátého Scotta Reddinga se mu už však dostat nepodařilo a do cíle dorazil se ztrátou 53,261 sekundy na prvního Jorgeho Lorenza.

„Odjíždím z Rakouska zklamaný. Mám tento okruh rád, sedí totiž mému stylu, dnes jsme zde ale nic nepředvedli,“ uvedl Karel Abraham v tiskové zprávě svého týmu. Celý závod jej brzdily potíže s motocyklem. „Měl jsem pár problémů s přední, i zádní částí stroje... a smůlu jsme měli také včera, když mě během kvalifikace zbrzdil jiný jezdec,“ vysvětlil český jezdec.

„V závodě jsme měli být lepší, jel jsem na limitu, v závěru jsem však ztratil na Scotta Reddinga. To, jak mě předjel - nedalo se tomu ubránit. Jel jsem na plný plyn, on se ke mně ale dostal, předjel mě a nedal mi žádnou šanci mu to vrátit. Bylo by těžké dnes bodovat, ale myslím, že o pár pozic výš jsme skončit mohli. Byl to těžký závod,“ dodal Abraham, který se společně s ostatními jezdci seriálu MotoGP představí opět za čtrnáct dní v anglickém Silverstone.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Marian16 přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist