Karel Abraham končí v MotoGP

Karel Abraham uzavře éru v královské kubatuře Mistrovství světa silničních motocyklů. Jezdec týmu Avintia Racing dostal zprávu o ukončení spolupráce v pátek večer a dnes se o tuto informaci podělil s fanoušky během pravidelného posezonního setkání na Automotodromu v Brně.

Karel Abraham obdržel informaci o ukončení svého kontraktu emailem. „Věděl jsem, že lidem v MotoGP nemůžu věřit. Tak to tam prostě chodí. U mě ale manažer Avintia navždy skončil. Vše má své mantinely a on je překročil. Je to obrovský podraz. Takové věci se řeší v polovině sezóny, předtím, než odletíme do zámoří. Nebo kdyby se mnou alespoň jednal na férovku, z očí do očí,“ uvedl na adresu Rubéna Xause během svého setkání s fanoušky český závodník.

Manažer Reale Avintia Racing měl přitom ještě v týdnu Karla Abrahama uklidňovat, ať si spekulací ohledně Johanna Zarca nevšímá. Poté však tuzemskému zástupci došel email o ukončení smlouvy a Rubén Xaus se mu na dotazy, zda tedy má či nemá odcestovat do Jerezu, kde bude od pondělí královská kubatura testovat, neozýval. Až dnes odpoledne měl dle slov Karla Abrahama odpovědět: „To, co jsi dostal do emailu, je pravda. Do Jerezu nejezdi a už se s tebou nebudu dál bavit."

Český závodník si je jistý, že smlouvu v žádném směru neporušil. „Budeme to s Avintií ještě řešit, ale je téměř jisté, že s nimi dál nebudu pokračovat. A to i kdyby oni měli zájem, protože kdo by chtěl závodit v týmu, který vám udělal něco takového." Potvrdil taktéž, že si místo v jiné třídě seriálu MotoGP či v šampionátu WSBK nehledá. „Teď to pro mě znamená konec kariéry."

Během setkání s fanoušky Karel Abraham zároveň prozradil, že uvnitř týmu Reale Avintia Racing začaly být před odjezdem do zámoří problémy. „V zámoří jsem hodně pociťoval, že v týmu něco vázne. Nakonec to vyústilo až v to, že do Malajsie dokonce nepřiletěli nějací technici,“ uvedl český pilot s tím, že se posléze s jedním z mechaniků setkal. Ten měl Karlu Abrahamovi prozradit, že to bylo kvůli finančním potížím Avintie, která opakovaně technikům nezaplatila.

Karel Abraham působil v Mistrovství světa silničních motocyklů od roku 2005. Prvního pódia dosáhl v sezóně 2010 v Japonsku, kde se v Moto2 umístil na třetí příčce. Ještě v témže roce si pak ve Valencii dojel pro své první a zároveň jediné vítězství v tomto světovém šampionátu.

Do MotoGP vstoupil v sezóně 2011 a s jednoletou přestávkou, kdy si vyzkoušel seriál WSBK, jezdil v královské kubatuře až do konce letošního roku. Během svého působení zde vystřídal tři týmy – Cardion AB Motoracing, Aspar Pull & Bear Racing Team a Reale Avintia Racing, čtyřikrát si dojel pro sedmou příčku a před dvěma lety v Argentině také pro start z první řady.

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
Lubor Horák - (Odebírat články autora)
Radek Babička - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 98 Kč od 21 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 4 Kč
jannyk přispěla 2 Kč
dvoři_yamaha přispěl 4 Kč
lukyholec přispěl 4 Kč
Marian16 přispěl 4 Kč
gorkin přispěl 4 Kč
33.petr přispěl 4 Kč
davidmestak přispěl 4 Kč
masi přispěl 4 Kč
Hančue přispěla 2 Kč
HMS přispěl 4 Kč
Vladimir přispěl 4 Kč
jendazeleny přispěl 2 Kč
Mr.Kaktus přispěl 4 Kč
georgekudla přispěl 4 Kč
bodomil přispěl 4 Kč
VMCD12 přispěl 8 Kč
Slavek_Street_R přispěl 8 Kč
Bourak přispěl 8 Kč
Paulo přispěl 8 Kč
Ritchy přispěl 8 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist