Karel Abraham dojel v Buriramu sedmnáctý

Na kýžené body se Karlu Abrahamovi v Buriramu dosáhnout nepodařilo. V závodě, v němž jej trápily problémy s motocyklem, skončil sedmnáctý se ztrátou více než dvaatřiceti sekund na prvního Marca Márqueze. Do Japonska tak český jezdec vyráží s cílem napravit dojem z posledního závodu a doufá také v zisk dalších bodů do průběžného hodnocení šampionátu.

Jezdce MotoGP potrápily v Thajsku vysoké teploty, které se odpoledne vyšplhaly až k 35 °C.  „Teplo, které bylo cítit z trati, bylo až hrozivé. Normálně během závodu nepiju, ale teď jsem musel," přiznal Karel Abraham po závodě.

Kromě obrovského vedra se však český pilot potýkal také s potížemi s motorkou. „Myslím, že do závodu jsem odstartoval velmi dobře, bohužel jsme však už od warm upu měli problémy s tím, že se nám na konci rovinky třásl předek, tím se uvolnily brzdové destičky a když jsem šel na brzdy, nic jsem necítil. Párkrát mě to překvapilo a vyjel jsem z trati, naštěstí však ne do kačírku, i tak jsem však dost ztratil. Přišel jsem o kontakt se skupinou přede mnou a jel jsem za Polem. Pokaždé, když jsem se dostal za něj, jsem se jej pokusil předjet, motorka se zatřásla a já musel sundat ruku z plynu. Zůstal jsem s ním v kontaktu a řekl bych, že měl nějaké technické problémy, protože na mě párkrát zamával, ať ho předjedu," přiblížil rodák z Brna průběh závodu. Nejtěžší pro něj byl jeho samotný závěr.

„Posledních osm nebo deset kol jsem jel úplně sám, což pro mě bylo z celého závodu nejhorší. Neustále se mi blokoval předek, musel jsem na to však tlačit, protože jsem nechtěl, aby se kluci jedoucí za mnou dostali přede mě. Bylo to obtížné, nejen po psychické stránce, ale i té fyzické. Když jsem viděl šachovnicový praporek, měl jsem opravdu radost. Závod jsem dokončil a zároveň jsem nasbíral nějaké zkušenosti, které by se mohly v Japonsku hodit. Odjedeme tam v dobré náladě a s touhou bojovat o body," těší se Karel Abraham na další ze závodů asijské části šampionátu.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist