Kallio zůstává v pozici testovacího jezdce KTM

Rakouská KTM oficiálně potvrdila, že jejich testovacím jezdcem zůstává i nadále Fin Mika Kallio. Továrna KTM tak bude s Kalliem spolupracovat čtvrtou sezonu, což je určitě dobře, protože nikdo jiný než on RC16 lépe nezná. Kallio je teď kvůli zranění mimo hru a spekulovalo se o jeho odchodu ze služeb KTM, což se nepotvrdilo. Fin je již třetím potvrzeným testovacím jezdcem společně s Jonasem Folgerem a Bradley Smithem.

V závodu na divokou kartu si Mika Kallio letos na Sachsenringu způsobil zranění kolenních vazů, které ho až do konce sezony vyřadilo ze hry. Kallia tak zastoupí francouzský zkušený závodník Randy De Puniet. Každopádně Finova léčba probíhá rychle. „Co se týče léčby tak jsem na tom dobře, takže věřím, že až bude třeba začít s prací na sezoně 2019, budu už stoprocentně připraven,“ řekl Fin. „Je skvělé, že nadále zůstávám s KTM. S RC16 jsme podnikli dobré pokroky, což si je myslím vidět na závodních časech v sezoně 2018.“

Zmiňovaný Jonas Folger je po víc jak roční marodce zpátky a bude testovacím jezdcem Yamahy pro Evropu. Britský závodník Bradley Smith, který aktuálně závodí s KTM, bude od roku 2019 testovacím jezdcem Aprilie. Co se týče Hondy tak tam se předpokládá prodloužení smlouvy s Němcem Stefanem Bradlem. Smlouvu na příští rok zatím nemá Sylvain Guintoli, testovací jezdec Suzuki. A zatím není zodpovězeno, zda také Dani Pedrosa rozšíří řady testovacích jezdců MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist