Jorge Lorenzo sundal v Katalánsku tři závodníky. „Byla to moje chyba,“ omlouvá se

Průběh závodu třídy MotoGP Velké ceny Katalánska hned v jejím začátku výrazně ovlivnil hromadný pád čtyř jezdců bojujících v přední skupině, který zapříčinil Jorge Lorenzo. Španěl nejdříve sundal Andreu Doviziosa, načež skončil v kačírku také Maverick Viňales a do incidentu se nešťastně připletl i Valentino Rossi, který se nedokázal vyhnout letícímu motocyklu.

Jorge Lorenzo si v pozávodní tiskové zprávě sype popel na hlavu. „Stalo se to, že jsem zabrzdil později, než jsem měl, což je tady nepřípustné. To, co se stalo, beru na sebe. Byla to moje chyba a omlouvám se. Je neštěstí, že jsem vzal s sebou dolů také Doviho, Mavericka a Valentina - samozřejmě to nebyla jejich vina, ale má. Jediné, na čem dnes záleží je to, že jsem spadl a bohužel kvůli mně skončili na zemi i další tři jezdci,“ omluvil se Španěl.

Kvůli Lorenzově ztratil důležité body Andrea Dovizioso bojující o titul. „K incidentu na trati bych se raději nevyjadřoval,“ uvedl Ital, který věří, že mohl být v závodě ostatním velkým konkurentem. „Po skvělém startu jsem se dostal do vedení. Zadní pneumatika však ještě nebyla dokonale zahřátá a já tak nemohl nastavit tempo, jaké jsem chtěl. Vzhledem k tomu, jak se závod vyvíjel a jak jeli ostatní jezdci, si ale myslím, že bychom byli konkurenceschopní.“

Do kačírku se podíval také Maverick Viñales. „Viděl jsem, že někdo vjíždí do zatáčky velmi rychle, snažil jsem se tak motorku rychle narovnat, abych se vyhnul pádu. Myslel jsem, že skončí na zemi jen Lorenzo s Dovim, jenže se jedna z padajících motorek dotkla mé zádní pneumatiky a já jsem se nedokázal udržet v sedle,“ vysvětlil španělský jezdec situaci ze svého pohledu. Pád jej mrzí o to víc proto, že se během celého víkendu cítil na svém motocyklu velmi dobře. „Naše motorka byla opravdu dobře připravená, zkusili jsme tady něco, co fungovalo. Pokusíme se podobně pokračovat i v Assenu a uvidíme, jestli se nám také podaří zajet dobré výsledky. V prvním kole závodu jsem byl totiž schopný držet se přední skupiny, což je pro mě velmi důležité. Kdo ví, co by se stalo, kdyby nedošlo k pádu a já mohl pronásledovat Marca?“

Závodní incident mrzí také Valentina Rossiho, kterého ve snaze vyhnout se padajícím závodníkům a motorkám jedna z nich zasáhla. „Je to velká škoda, měli jsme to tu dobře rozjeté. Dařilo se nám už během tréninků a také jsme vybrali správnou směs zadní pneumatiky. Už ráno jsem se cítil na motorce opravdu dobře, odpoledne pak snad ještě lépe. Bohužel se stalo to, že jsem se snažil předjet Petrucciho a následkem toho jsem do zatáčky, kde došlo k incidentu, vjel o něco rychleji. Vzápětí pak přede mnou spadlo několik jezdců a já se už nedokázal vyhnout Jorgeho motorce. Je to velká škoda, mohli jsme tu odjet dobrý závod,“ mrzí Itala.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Kirru23 přispěl 2 Kč
misamiska přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist