Jorge Lorenzo: "Crutchlow je dobré znamení"

Tovární tým Yamahy poveze do Kataru obě verze šasí. Test v Jerezu totiž nerozhodl, kterým směrem se má ubírat další vývoj Yamahy.

Úřadující mistr světa MotoGP Jorge Lorenzo se vždy jen usměje, když se řeč stočí na téma nové šasí: "Ano, zkoušeli jsme ho, ale nemáme žádnou jasnou odezvu, jestli je lepší nebo není. Nemyslíme si, že je horší než ta předchozí verze, ale nejsme si vůbec jisti, zda je ta nová o moc lepší. Proto bereme do Kataru obě verze, abychom mohli udělat další srovnání".

Dvojnásobný mistr světa MotoGP z posledních tří sezón absolvoval v pondělí závodní simulaci. Ta měla cíl, odstranit několik otazníků ohledně pneumatik. Dle několika jeho konkurentů, kteří měli šanci ho po určitou dobu bezprostředně sledovat, byla jeho jízdá hodně rychlá a velmi hladká: "Nebylo to vůbec jednoduché, trať nebyla vůbec v perfektním stavu. Ale dařilo se mně držet stabilně vysoké tempo a na konci zajet několik hodně rychlých kol. Bohužel jsem simulaci nemohl dokončit kvůli časovému skluzu. Přesto si myslím, že se nám podařilo několik věcí zlepšit. A ačkoliv nebyl výsledek nic speciálního, tak jsme spokojeni".
S umístěním 1 až 3 dosáhla Yamaha v Jerezu jako značka opravdu skvělého výsledku. A zdá se, že právě tento výsledek byl pro Lorenza hodně důležitý: "Máme nyní o několik starostí méně, neboť ten obrovský rozdíl, který se ukázal v Austinu, neplatí pro ostatní okruhy. A to je výborné. Crutchlow je pro nás skvělé znamení. Aniž musel zajet nějaké hodně divoké kolo, tak byl konstantně rychlý, čtyři pět kol. A také Valentino byl rychlejší než na jiných tratích - prostě na okruzích, které nám tak úplně nevyhovují, musíme zachovat rozvahu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist