Jezdecké ohlasy na závod MotoGP v Doningtonu (1)

První část jezdeckých ohlasů na závod třídy MotoGP v britském Donington Parku.

Casey Stoner
(1. místo – Ducati Marlboro)
Toto ukáže lidem, že Ducati není jen o síle. Podařilo se nám vylepšit motocykl, který nyní nemá žádné zvláštní slabiny, nyní již pouze potřebujeme zlepšit vše jako celek. Dnes to byl zřejmě nejlepší motocykl na dráze. Měl jsem dobrý start, ale pak jsem zařadil neutrál a klesl jsem. Malinko jsem zpanikařil, už jsem myslel, že budu do první zatáčky najíždět poslední. Nakonec jsem do ní vjel v ještě dobré pozici. Colin jezdil dobře, ale já věděl, že můžu být ještě rychlejší. Pak jsem uviděl, že dráha začíná osychat. Bál jsem se, že se mi brzy zničí pneumatiky, začal jsem proto jezdit přes mokrá místa. Když jsme se dostali do posledních pěti kol, byla má pneumatika ještě dobrá, bylo to pro konec závodu potěšující, zvláště pak, protože jsem si pro závod vybral měkkou pneumatiku. Stále nehledím ještě na šampionát, těším se z každého závodu a to zda vyhraju, či zda neskončím na pódiu. Je hezké takto jezdit, věřím si, motorka je skvělá a tak si to užívám.
Colin Edwards
(2. místo – Fiat Yamaha Team)
Byl to dobrý závod. Měl jsem dobrý start, snažil jsem se kolo za kolem. Motocykl na mokru vypadal dobře, ale pak začala dráha osychat. Začal jsem trochu tvrději brzdit a získal jsem důvěru, ale pak se mi jednou v šikaně zavřelo přední kolo a já se trochu zděsil. V další zatáčce se mi stalo to samé, jel jsem trochu zeširoka a Casey mě při tom předjel. Pak jsem vyzkoušel vše, ale nedokázal jsem se ho udržet. Bylo jasné, že nemám takovou přilnavost jakou má on. Byl to těžký závod, ale těžký pro každého. Byla vidět suchá stopa, ale mokré pneumatiky na suchu nepracují dobře. Musel jsem se dokonale soustředit a starat se o trvanlivost pneumatik. Mnoho se vymýšlet nedalo. V každém případě jsem udělal vše, co dnes udělat šlo. Je hezké být zpět na pódiu, celému týmu proto patří moje velké díky. Tento víkend se udělal velký pokrok, nyní musíme tuto rychlost přenést do Assenu. Klobouk dolu před Caseym, ten dnes odvedl vynikající práci!
Chris Vermeulen
(3. místo – Rizla Suzuki MotoGP)
Nejprve bylo hodně mokro, pak stopa vyschla, byly to velmi obtížné podmínky. Můj tým a Bridgestone si ovšem zaslouží vyznamenání. Dostal jsem dnes ty nejlepší pneumatiky, dobře věděli co mi dávají. Chtěl bych mému týmu obzvlášť poděkovat. Ráno jsem havaroval a oni včas stihli můj motocykl dokonale připravit. Takže díky chlapci! Zpočátku závodu to vypadalo dobře, ale pak jsem měl nějaký problém se zamlženým plexi mé přilby. Několikrát jsem se dostal mimo stopu a nějací jezdci toho využili k předjetí. Bojoval jsem s viditelností, sotva jsem viděl zdi a diváky. Když déšť ustál, zdvihl jsem si plexi a ty kapičky vody na něm uschly. Byl jsem pak opět schopný jezdit tvrději. Dokázal jsem předjet Johna a Valentina, skoro jsem i dojel Colina, ale již bylo pozdě na dokončení tohoto souboje. Jsem velmi rád, že jsem se dostal na pódium. Nyní pojeďme dál a udělejme to znovu, ale tentokrát radši za sucha!
Valentino Rossi
(4. místo – Fiat Yamaha Team)
Bohužel dnešní podmínky pro nás nebyly dobré, měli jsme mnoho problémů. Za sucha bychom byli hodně silní, za mokra jsme ovšem měli být silní také, ale s osychající dráhou jsme hodně bojovali. Udělal jsem chybu a dostal se mimo ideální stopu. Snažil jsem se jezdit jak nejlépe to šlo, ale se stále osychající dráhou jsem čím dál více ztrácel přilnavost. Zdá se, že letos, kdy nejsou ideální podmínky, trpíme problémy. Musel jsem jezdit velmi opatrně abych dokázal alespoň dokončit závod, protože jsem jezdil na mokré pneumatice po suchém asfaltu. Moje pneumatika byla ke konci hodně poškozená. Colin v těchto obtížných podmínkách odvedl vynikající práci, blahopřeji mu. Dnes večer jsme měli velmi dlouhé jednání, musíme se nyní pokusit v Assenu zlepšit situaci.
John Hopkins
(5. místo – Rizla Suzuki MotoGP)
Zaprvé bych chtěl Chrisu poblahopřát, je výborné opět vidět Suzuki na pódiu. Přeji si, abych tam byl já, ale on je za mokra velmi dobrý. Do závodu jsem slušně odstartoval, měl jsem pak několik zajímavých soubojů. Když déšť ustál, vytvořila se suchá stopa a to pro mne nebylo dobré. Jak všichni vědí, já jezdím jinou stopu než většina ostatních jezdů. Z větší části jsem se svým výsledkem spokojený, dokončil jsem v nejlepší pětce a získal tak několik solidních bodů. Nyní ovšem chci suché závody, protože si myslím, že spojení Suzuki a Bridgestone může být konkurenceschopné kdekoliv. Doufám, že v Assenu bude sucho, protože to je místo, kam se opravdu těším a chtěl bych tam získat dobrý výsledek abych se mohl vyšplhat na to mistrovské pódium.
Randy de Puniet
(6. místo – Kawasaki Racing)
Byl to velmi těžký závod a já jsem velmi šťastný, že jsem viděl šachovnicovou vlajku. Několik prvních kol vypadalo velmi pomalých, ale zjistil jsem, že je velmi těžké zrychlovat a nedělat chyby. Ke konci závodu jsem měl problém s pneumatikami, bylo to v době, kdy osychal asfalt. V tu chvíli je těžké ovládat stroj. Přilnavost nebyla dobrá, ale bylo to stejné pro všechny. Celkově mohu říci, že motorka v obtížných podmínkách fungovala dobře. Skončil jsem šestý, je to pro mě nejlepší výsledek, protože to byl velmi složitý závod. Jsem šťastný. Je to pro mě a můj tým po Barceloně další dobrý výkon.
Alex Barros
(7. místo – Pramac d´Antin MotoGP)
Se závodem jsem docela spokojený. Upřímně řečeno jsem doufal v ještě lepší výsledek, ale kvůli mé špatné pozici na startu a kvůli špatným povětrnostním podmínkám, nešlo udělat víc. Dobře jsem začal, ale když jsem zrychlil, motocykl se začal hodně klouzat a já několik pozic ztratil. Pak byla moje rychlost dobrá, dokonce jsem byl schopný dojet Pedrosu a držet se v blízkosti Lorise, který jel také velmi rychle. Bohužel během závodu začal asfalt osychat a já měl hned několik problémů. Zřejmě jsem si vybral příliš měkkou přední pneumatiku Bridgestone, která nedržela. Naopak ta zadní byla s postupem závodu stále lepší a lepší. Závodit v těchto podmínkách je vždy těžké, ale já udělal vše co jsem mohl, abych získal co nejlepší výsledek.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist