Jezdci tovární Ducati cítí na Red Bull Ringu dobrou šanci uspět

V Británii vyhrál Francesco Bagnaia, jemuž se tím povedlo získat nějaké body na vedoucí jezdce šampionátu. Třetí byl Jack Miller, takže pro Ducati dvojí umístění na stupních vítězů. Jelikož je trať v Rakousku pro Ducati výhodná, oba jezdci tovární stáje cítí dobrou šanci, jak přinejmenším výsledek ze Silverstonu zopakovat.

Trať, která byla do kalendáře zařazena v roce 2016, dosud uspořádala osm Grand Prix, a v celkem šesti závodech MotoGP slavil vítězství jezdec Ducati. Oproti minulým ročníkům bude mít okruh letos jiné uspořádání a zavede novou šikanu na dlouhé rovince. To je prozatím velká neznámá, protože nikdo neví, zda nezmění poměr sil na dráze.

„V Silverstonu jsme získali nějaké body zpět do průběžného pořadí, ale v tuto chvíli ještě nechci myslet na šampionát," uvedl průběžně třetí Francesco Bagnaia. „Musím zůstat soustředěný a postupně, závod od závodu, se snažit dosáhnout na co nejlepší výsledky. V poslední Grand Prix jsem dosáhl nečekaného vítězství a myslím, že to bylo jedno z nejlepších v mé kariéře. Nyní přijíždíme do Rakouska na trať, která byla historicky vždy příznivá pro Ducati. Musíme si počkat, jak to bude vypadat s novou šikanou, ale jsem přesvědčen, že podmínky tam jsou pro nás příznivé."

„Red Bull Ring je trať, kterou mám rád, a kde jsem už v minulosti zajel na stupně vítězů," řekl šestý muž průběžného hodnocení MotoGP, Jack Miller. „Loni jsme měli smůlu s pádem v prvním závodě a deštěm, který nás zastihl ve druhém (v roce 2020 a 2021 se na Red Bull Ringu jely vždy dvě Grand Prix - Štýrska a Rakouska). Mým cílem je, abych to letos mohl odčinit. Prožíváme teď pozitivní období a moje pocity na Desmosedici GP jsou opravdu dobré. Věřím si a jsem odhodlán zajet dobře i v tomto závodě."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IronDave přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist