Jezdci KTM v roce 2005

Celkem čtyři jezdci pojedou v roce 2005 s motocyklem KTM, tři ve třídě 125 ccm a jeden v silnějších dvěstěpadesátkách.

Tovární tým KTM oznámil své jezdecké složení pro rok 2005. V týmu, jenž premiérově obsadí i třídu 250 ccm, se představí celkem čtyři tovární jezdci. Ve třídě 125 ccm hodlá rakouská továrna zaútočit na světový titul, za tímto účelem byla prodloužená smlouva s finským jezdcem Mikou Kalliem, ke kterému byla angažovaná nová dvojice jezdců. Dalším pilotem na motocyklu KTM tedy bude španělský jezdec Julian Simon (17 roků), jenž odchází z týmu Angaia Racing (kde ho nahradí Japonec Kuzuhara). Třetím jezdcem je maďarský rychlík Gábor Talmacsi (23 roků), který se nakonec přeci jen vzdal dvousettisícového platu u továrního týmu Malaguti.
Ve třídě 250 ccm nasadí KTM svůj nový stroj, který bude pilotovat jediný jezdec. Z množství jezdců, kteří se ucházeli o místo v tomto týmu (mimochodem i jeden z České republiky), si rakouský tým vybral Australana Anthony Westa (23 roků), jenž se v současné době léčí ze svého zranění po vysokorychlostním pádu při Grand Prix Austrálie.
“Továrna KTM je potěšená, že si zabezpečila služby Anthony Westa, se kterým se pustí do nového projektu,“ řekl po oznámení jezdecké sestavy šéf továrního týmu 125 ccm i 250 ccm pan Harald Bartol. “Anthony je nadaný jezdec, který do nového projektu přinese velké množství zkušeností. Motocykl 250 ccm bude ve vývoji, ačkoliv již doufáme, že ve druhé polovině bude schopný konkurovat nejlepším strojům, a že Anthony bude moci bojovat s nejrychlejšími jezdci.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist