Jedenáctá GP sezony – Velká cena České republiky

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Po víkendu v Německu se vrací na scénu Red Bull Rookies Cup, který má v Brně na programu dva závody. Vedoucím jezdcem je Holanďan Bo Bendsneyder, který vyhrával závody od Jerezu až po Sachsenring. Jen v druhém německém klání zaváhal, spadl v poslední zatáčce před cílem a skončil s nulou. Tím si trošku zkomplikoval situaci, protože jeho náskok je v této chvíli na hodnotě šestnácti bodů.

Holanďanova zaváhání se pokusí využít druhý v pořadí Fabio Di Giannantonio. Ital právě druhý závod na Sachsenringu vyhrál a tím se dostal do hry o celkové vítězství, třebaže je do konce sezony ještě daleko. Je také posledním jezdcem, který po šesti závodech sezony překonal hranici sta bodů.

Po 73 bodech mají na kontě dva Španělští jezdci - Marc Garcia a Oscar Gutierrez. Šestnáctiletý Oscar Gutierrez ve druhém klání na Sachsenringu nebodoval, čímž se připravil o třetí pozici průběžného hodnocení. Ta mu sice teoreticky stále patří, ale v Brně o ni bude muset tvrdě bojovat.

Jediným českým zástupcem je Martin Gbelec. Ten vynechal první kolo v Jerezu kvůli zranění a v posledních dvou kolech v Assenu a na Sachsenringu nasbíral celkem osm bodů, což mu v této chvíli stačí na devatenácté místo. Domácí prostředí Masarykova okruhu snad bude vůči Gbelcovi přívětivé a on si spraví chuť nějakým hezkým výsledkem, kterým by se katapultoval do vyšších pater tabulky průběžného hodnocení.

První závod jedou jezdci Red Bull Rookies Cupu v sobotu 15.srpna se startem v 16:30 hodin. Druhé klání je na programu v neděli 16.srpna s termínem startu v 15:30 hodin. Vše je možné sledovat v přímém přenose na stanici Nova Sport.

Stav po Sachsenringu, Německo:
Red Bull Rookies Cup 2015.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Radek Babička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist