Je spuštěna tipovací soutěž MotoGP 2021

V neděli 28.března je na programu první závod sezony mistrovství světa silničních motocyklů. Na výsledky Velké ceny Kataru je už nyní možné v třídě MotoGP vkládat své tipy. Soutěž je celoroční a prozatím se jedná o celkem devatenáct Grand Prix. Jak se bude sezona vyvíjet záleží na celosvětové zdravotní situaci spojené s onemocněním Covid-19. Nikdo si to nepřeje, ale je možné, že dojde k odkladu některých závodů nebo jejich zrušení. Už nyní jsou bez termínu závody GP v Argentině a USA. Těžko v tuto chvíli předvídat další vývoj. Vyhodnocení soutěže proběhne v prosinci 2021.

Tipujeme na výsledky závodu královské kubatury MotoGP. Ten se jede každý závodní víkend v neděli. Celkem máme možnost vložit pět tipů na pořadí a vyhodnocení jejich správnosti je vždy druhý den po závodě, to znamená v pondělí dopoledne. Tipuje se na stálé jezdce třídy MotoGP, jezdci na divokou kartu nejsou součástí tipovací soutěže.

V podzáložce “Tipovačka“, která je standardní součástí menu nabídky jednotlivých motocyklových disciplín sekce SPORT, můžeme po jejím otevření vidět aktuální seznam jednotlivých závodů s možností přímého vložení vašich tipů a tabulku průběžného hodnocení jednotlivých tipujících.

Jak na to?

Pro účast v tipovačce je nutná registrace na Motorkáři.cz. Následně po přihlášení máte možnost ve své administraci tipovat výsledky na pořadí jednotlivých jezdců v cíli daných závodů. V případě MotoGP 2021 je možnost tipovat na jeden závod dané Grand Prix. Můžete tedy nastavit až pět tipů na pořadí a nemusí to být zákonitě jen pořadí 1-2-3-4-5.místo.

Vyhodnocení:

Vyhodnocení probíhá tak, že za shodu jsou 3 body, chyba o jednu pozici je za 2 body a chyba o dvě pozice je za 1 bod.

Příklad:

Tip na výsledek závodu: 1. Jack Miller; 2. Valentino Rossi; 3. Joan Mir; 10. Pol Espargaró; 12. Johann Zarco

Výsledek závodu: 1. Valentino Rossi; 3. Joan Mir; 5. Jack Miller; 10. Pol Espargaró; 11.Johann Zarco

Bodový zisk za tip je vypočten následovně – 0+2+3+3+2= 10 bodů

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist