Japonsko, první mečbol pro Marca Márqueze

Do japonské Motegi přijíždí ve vedení šampionátu Marc Márquez. Výše jeho náskoku na druhého v pořadí Doviziosa je na 77 bodech, což představuje řadu scénářů pro zisk titulu už v Japonsku, ale jednoduše, pokud jezdec Repsol Hondy v neděli vyhraje, má titul mistra světa jistý tři závody před koncem sezony. Dani Pedrosa jak víme v MotoGP končí, takže závod v Motegi bude jeho rozloučením s japonskými fanoušky, kterých si Španěl vysoce cení.

Úřadující světový šampion a lídr průběžného hodnocení Marc Márquez v Motegi vyhrál celkem třikrát a to závod do 125ccm (2010), závod Moto2 (2012) a závod MotoGP (2016). Dále si na konto připsal další čtyři umístění na stupních vítězů a dva starty z pole position. „Náš první mečbol je v domácím závodě Hondy, což je pro naši továrnu hodně důležité,“ uvedl před víkendem v Motegi Marc Márquez.

„Samozřejmě, že se budeme snažit před lidmi z Hondy a všemi domácími fanoušky dosáhnout na co nejlepší výsledek, ale Motegi je okruhem stylu brzda-plyn, kde je klíčovým faktorem silná akcelerace, takže na tom budeme intenzivně pracovat, abychom se v této oblasti trochu zlepšili pokud chceme soupeřit s Ducati. Důležitá věc je, abychom někde našeho cíle nakonec dosáhli,“ dodal Španěl.

Japonská bilance Daniho Pedrosy je rovněž pestrá. Španěl vyhrál celkem pětkrát – po jednom závodu do 125ccm (2002) a 250ccm (2004) plus tři klání MotoGP (2011, 2012, 2015). V Motegi dále slavil pět umístění na stupních vítězů a čtyři starty z pole position. „V Minulosti jsem v Motegi zaznamenal hodně dobrých výsledků, ale také jsem tam měl těžší chvíle,“ konstatoval Pedrosa.

„Musíme si počkat a uvidíme, ale samozřejmě doufám, že to letos bude dobré a budeme schopni pokračovat v pokroku z posledních několika závodů a to jak v rámci rychlosti, tak nastavení motorky. Fanoušci mě v Japonsku pokaždé vřele přivítají a fandí mi, takže se už na to těším.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
Valentin přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist