Jakmile bude mít Zarco výsledky, pocítí větší podporu Ducati

Francouz Johann Zarco nahradil u Avintie českého závodníka Karla Abrahama a sezonu 2020 tak pojede s týmem o němž ještě loni prohlásil, že není dostatečně konkurenceschopný. Od té doby ale došlo k pár změnám, jako například to, že čistě soukromý tým Avintia Racing se nyní těší statusu satelitu Ducati. Italská továrna bude bedlivě sledovat, jak si Zarco povede a pokud se výsledky dostaví, Francouze v jeho snažení podpoří ještě víc.

Byl to Gigi Dall’Igna, jemuž se povedlo Johanna Zarca přesvědčit, aby nakonec spojil další budoucnost s Ducati tím, že s nimi podepíše smlouvu, ale sezonu 2020 pojede v barvách jejich satelitu Avintia Racing. Byl to také šéf Ducati Corse, kdo dal Zarcovi slib, že pokud bude mít silné výsledky, bude silná podpora i ze strany továrny. Tovární tým a Pramac Racing nasadí Desmosedici GP20, Avintia Racing pojede loňský model GP19.

Nyní bude na Zarcovi samotném, jak si poradí s šancí, kterou mu u Ducati nabídli, protože místo u Avintie je pochopitelně jen proto, aby Francouz přečkal rok 2020 jako součást MotoGP a získal zkušenosti s Desmosedici GP. Pokud se mu povede přizpůsobit nové motorce může třeba příště skončit u Pramac Racingu nebo přímo v továrním týmu.

Na téma letošní podpory Zarcovi, Gigi Dall’Igna uvedl: „Záleží na jeho výsledcích. Podle mě, výsledky jsou důležité. Pokud nám Johann ukáže, že může získat kvalitní výsledky, určitě mu pomůžu. Dělal jsem to celý život a budu to dělat i v budoucnu. Pokud bych něco takového nedokázal udělat, musel bych změnit práci!“

„Nemůžeme změnit jeho motor, protože je na začátku sezony zmrazený. Jsem ale otevřený pro další věci, které pro něho udělat můžeme. To myslím zcela vážně, nedělám si srandu. Myslím, že je v našich silách pro něho udělat něco lepšího než je jen aerodynamika,“ cituje Gigi Dall’Igna britský crash.net a závěrem dodává: „Především musím přijít na to, co vlastně potřebuje. Až pak můžu učinit rozhodnutí co pro něho udělat. Máme šéfa týmu (Marco Rigamonti), který dlouho pracoval pro Ducati a teď se vrátil, aby byl s Johannem. Takže jsme Johanna připraveni podpořit jak z technického hlediska, tak co se týče lidského aspektu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist