Jak vypadá Daniho zranění?

Dani Pedrosa ihned po propuštění z barcelonské kliniky Dexeus uspořádal tiskovku, na které spolu s ošetřujícím lékařem Dr. Xavierem Mirem upřesnil svoje zranění a plánovanou rehabilitaci.


Oba shodně uvedli, že operace se podařila a ohledně dalšího léčení jsou vyhlídky velmi dobré. K termínu, kdy se Dani vrátí za řidítka svojí Hondy se ale nevyjádřili. Nakonec se ukázala zlomenina ruky jako méně závažná, protože po jejím zpevnění kovovým šroubem bude moci rehabilitace začít už za týden, ale s kolenem, kde musel Dr. Ferreira imlantovat kožní štěp, musí Španěl počkat minimálně jeden měsíc.













“Cítím se o hodně lépe. Když jsem dorazil, koleno nevypadalo opravdu moc dobře, ale operace proběhla v pohodě. Ráno Dr. Ferreira provedl kontrolu a bylo vidět, že koleno vypadá dobře,” poznamenal Dani Pedrosa. “Teď musím být v klidu, protože je velmi důležité, aby si tělo pár dnů odpočinulo a pak začnu s rehabilitací. Největší problém bude s ohebností kolene, s rukou to bude lepší, protože nebude znehybněna tak dlouho. Budeme tvrdě pracovat a chci být připraven na první závod v Kataru. Není to příjemná situace, ale musím se k tomu postavit čelem a makat. Havaroval jsem už několikrát, vždy jsem se vrátil zpět a udělám to znovu. Musím se vrátit co nejdříve. Je to určitě problém ale nedá se nic dělat a musíme jít dál.”


Dr. Xavier Mir, řekl: "Díky práci, kterou jsme dnes odvedli na Daniho kolenu, vypadá situace o mnoho lépe a vyhlídky jsou velmi dobré. Dr. Ferreira, který operoval, dokonce povolil chůzi s berlemi. Pokud jde o čas, po který bude probíhat rehabilitace, vidím to optimisticky, ale nemůžu potvrdit, že Dani stihne úvodní závod. Podnikneme všechny kroky, aby to bylo co nejrychleji a i když start v prvním závodě nemůžu potvrdit, tak ho ani nevylučuji. Koleno vypadalo mnohem hůř, ale bude to dobré, jsme optimističtí. Víme, že rehabilitace profesionálních sportovců je obvykle kratší a Daniho prognóza je velmi dobrá.”


 

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist