Invaze Britů do MotoGP

Ačkoliv v současné době závodí v královské kubatuře pouze dva britští motocykloví jezdci a nedávno byly i roky, kdy chyběli dokonce vůbec, tak by se situace v příští sezóně mohla radikálně změnit.

Britská motocyklová média doufají na invazi svých jezdců do "Champions League", tedy do královské kubatury MotoGP. Pokud by vše vyšlo dle jejich přání, tak bychom mohli vidět v příští sezóně až pět Britů v této nejprestižnější kubatuře motocyklového závodění.
Aktuálně pátý v tabulce MS kubatury MotoGP Cal Crutchlow zůstane určitě, to je na 100%. Otázkou pouze je, zda pojede v továrním týmu Ducati místo Rossiho, nebo zůstane v satelitní stáji pana Hervého Poncharala a bude mít i nadále k dispozici motocykl Yamaha M1. 
Vedle něho by mohl mít místo Bradley Smith, který má se stájí Tech3 Yamaha podepsanou smlouvu na rok 2013 právě do MotoGP ovšem s klauzulí, že se v určitém termínu bude v šampionátu Moto2 nacházet v tabulce do určitého místa, takže uvidíme. Ale Smith je nyní až sedmý v tabulce, takže s místem v Tech3 kubatury MotoGP to zase není tak úplně jisté.
Pátý jezdec průběžné klasifikace Moto2 Scott Redding před dvěma týmy testoval v Mugellu motocykl Ducati Desmosedici a jelikož to byl test velmi úspěšný, tak zřejmě nic nebrání tomu, aby se v příští sezóně objevil ve svém stávajícím týmu Marc VDS právě v kubatuře MotoGP v novém týmu nesoucím název Ducati-Junior-Team: "Rychlost a wheelies, které chce motocykl neustále produkovat, jsou neuvěřitelným zážitkem."
Paul Bird chce do svého týmu PB Motorsport na příští rok dva jezdce. Zatím zde jezdí James Ellison (16. v tabulce MS před závodem v Indy), ale Bird chce ke comebacku přemluvit Shane Byrneho, ačkoliv "Shakey" má už 35 roků. "Chci mít kombinaci dvou jezdců, jednoho zkušeného a jednoho mladého.", říká Bird, který už angažoval bývalého technika týmu Roberts Barryho Warda a ten staví vlastní šasí, se kterým by Ellison měl jet už závody na konci této sezony.
Za každou cenu se chce dostat do MotoGP Jonathan Rea, který dobře ví, že roky strávené ve WSBK už jsou na hraně a že je tedy nejvyšší čas přestoupit výš. Hodně intenzivně jedná s týmem Fausta Gresiniho, kde Alvaru Bautistovi končí v týmu San Carlo smlouva a že Španělovy výsledky nejsou zas tak brilantní, jak se očekávaly, neboť Bautista je až devátý a to i za Rookiem Stefanem Bradlem, který má k dispozici stejný závodní materiál a který je šestý. Brit Rea vyhrál nedávno pro Hondu prestižní "Osmihodinovku v Suzuce" a je mu jasné, že taková příležitost se už nemusí naskytnout.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist