Iannoneho zastavila porucha motoru, Márqueze už bude těžké překonat

Italský závodník Andrea Iannone měl v Japonsku šanci zaútočit na třetí pozici Marca Márqueze. Jezdec tovární Ducati ale v závodu neměl potřebné štěstí, protože nejenže Španěla nepřekonal, ale vůbec nebodoval. Iannone závod nedokončil kvůli poruše motoru jeho Desmosedici GP15, což nyní bude předmětem zkoumání výrobce z Boloně.

Andrea Iannone bojuje o celkové třetí, minimálně čtvrté místo v šampionátu, ale stejně tak bojuje i s bolestivě zraněným ramenem. Už teď ví, že hned po skončení sezony nastoupí do nemocnice, kde mu rameno operují, přesto závěr premiérového ročníku u tovární Ducati chce dotáhnout až do úspěšného konce. Bohužel pro Itala sen o třetí pozici vzal zřejmě za své potom, co ho v Motegi zastavila porucha motoru.

„Nebyl to snadný závod, protože už při startu to vypadalo na to, že moje GP15 nemá dostatečný tah,“ uvedl průběžně čtvrtý Andrea Iannone. „Uvědomil jsem si, že tam byl problém, ale doufal jsem, že to nebude ten případ. Když jsem pak viděl, jak mě soupeři snadno předjíždí na výjezdech ze zatáče a na rovinkách, věděl jsem, že moje motorka nemá výkon jako obvykle. Snažil jsem se jet jak nejlépe jsem dokázal, zkoušel se v závodu udržet, ale ten jsem nakonec nebyl schopný dokončit.“

Před cestou do Motegi byl Andrea Iannone jedním z trojice jezdců, jenž dokázala bodovat v každém závodu letošní sezony. Po Italově odstoupení ze závodu v Japonsku tak zůstávají pouze dva – Valentino Rossi a Bradley Smith.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist