HRC prodloužila kontrakt s Nakagamim, ten po Motegi podstoupí operaci ramene

Krátce před závodním víkendem japonské Grand Prix potvrdila Honda Racing Corporation (HRC) prodloužení smlouvy s Takaaki Nakagamim, jenž bude i v roce 2020 pokračovat v barvách týmu LCR Honda IDEMITSU. HRC zároveň potvrdila, že Nakagami podstoupí po Motegi plánovanou operaci ramene, což v jeho případě znamená předčasné ukončení sezony.

Očekávaný krok japonské společnosti HRC přišel před domácím podnikem v Motegi. Takaaki Nakagami je jediným Japoncem startujícím v královské kubatuře mistrovství světa silničních motocyklů a jeho teprve druhá sezona jezdce MotoGP přinesla řadu zlepšení jeho výsledkové bilance. Nakagami závodí s týmem LCR Honda a jeho týmovým kolegou je Cal Crutchlow.

Po závodním víkendu japonské Grand Prix Takaaki Nakagami podstoupí plánovanou operaci ramene. To fakticky znamená předčasné ukončení sezony v době, kdy do konce zbývá odjet tři Grand Prix. Důvodem je dlouhá rekonvalescence, která je nutná po takovém zákroku, takže Nakagami obětuje závěr roku 2019, aby byl plně připraven začít přípravu na novou sezonu 2020.

„V první řadě jsem moc rád, že zůstávám s Hondou a týmem LCR,“ prozradil Takaaki Nakagami. „Dokázal jsem se letos výrazně zlepšit, Honda mě podpořila a já měl velmi výkonný technický komplet. Jsem si jistý, že společně dokážeme takto pokračovat v roce 2020.“

„Co se týče zranění, tak po nehodě z Assenu jsem cítil bolesti a ztrácel sílu v rameni. Byl jsem u lékaře, abych získal jasnou představu o situaci a třebaže jsem byl schopen závodit, nebylo to ideální, takže jsme společně s Hondou a týmem LCR udělali toto nesnadné rozhodnutí podstoupit operační zákrok už nyní.“


Jezdcem, který by měl Japonce v týmu LCR Hondy nahradit má být Johann Zarco. To ovšem, alespoň prozatím, oficiálně potvrzeno nebylo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist