HRC chtěla Crutchlowa udržet jako náhradního jezdce pro MotoGP a WSBK

Britský závodník Cal Crutchlow přišel o místo u LCR Hondy, kde ho nahradí Alex Márquez. HRC chtěla Brita udržet ve svých službách a třebaže pro něho neměli místo v žádném z týmu, byla tam nabídka, aby byl náhradním jezdcem pro oba šampionáty MotoGP a WSBK. Jak víme, Crutchlow nakonec podepsal s třemi ladičkami a bude testovacím jezdcem Yamahy s možností startu na divokou kartu.

Pro zkušeného Cala Crutchlowa chtěla HRC roli náhradního jezdce, Brit byl také spojen s možností jet u tovární Aprilie MotoGP, ale nakonec to byla Yamaha s níž podepsal a kde bude plnit roli testovacího jezdce.

„Nikdy jsem od nich neviděl nic na papíru, ale plán byl takový, abych byl náhradním jezdcem,“ prozradil Cal Crutchlow o nabídce Hondy pro rok 2021. „Alberto (Alberto Puig, šéf stáje Repsol Hondy) … Mám Alberta rád. Vždy jsem tvrdil, že měl v posledních letech velký vliv na mé smlouvy u Hondy a vždy mě podporoval. Je stejný jako já, mluví přímo a je velmi dobrý. Byl zklamaný, když jsem začátkem roku už byl mimo Hondu.“

„Mnoho co se stalo bylo mimo jeho kontrolu, ale mnoho věcí pod kontrolou měl a chápu celou tuto situaci. Chtěl mě u Hondy udržet a viděl mě v pozici náhradního jezdce. Ale to by bylo dost těžké, protože by to bylo pro MotoGP i WSBK a já neměl o takový projekt moc velký zájem, jelikož tam je šest jezdců a to by také mohlo znamenat jet celý rok. Ale jsem za vše velmi vděčný a s Albertem jsem vždy mluvil upřímně a na rovinu. Už jen, když jsem mu řekl o chystané smlouvě s Yamahou byl za mě rád. To je moc dobré vědět,“ dodal Crutchlow.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Martas.9 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist