Honda plánuje privátní test MotoGP v Jerezu

Po skončení druhé série předsezonních zkoušek na Phillip Islandu Honda plánuje další, tentokrát privátní zkoušky. Původně měli zamířit do Malajsie, ale vzhledem k nepředvídatelnému počasí a minimální schopnosti povrchu dráhy Sepangu absorbovat vodu, Honda vsadila na evropskou dráhu jihošpanělského Jerezu. Dráha je prozatím rezervovaná, zda testy uskuteční se rozhodně příští týden.

Podle posledních zpráv Honda plánuje na příští týden pro jezdce továrního týmu Repsol Hondy dvoudenní privátní test ve španělském Jerezu. Cílem je vyhodnocení dvou specifikací pohonné jednotky pro sezonu 2017 a zapracovat na elektronice RC213V. Zatím není jasné, zda v Jerezu budou testovat pouze tovární závodníci Marc Márquez a Dani Pedrosa nebo tam budou také ostatní jezdci japonské značky.

Původně to měl být Sepang, kde měli jezdci Hondy testovat, ale na poslední chvíli došlo na změnu programu. Nový povrch dráhy v Malajsii neumožňuje rychlé osychání, což by vzhledem k často krátkým, ale o to intenzivnějším tropickým lijákům, mohlo výrazně narušit testovací program. Jezdci mají během roku šanci na pět dnů privátních zkoušek a ty chce každý stoprocentně využít a ne prosedět v boxech.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist