Hlasy po Grand Prix Malajsie (2)

Další část ohlasů jezdců MotoGP na závod v malajsijském Sepangu.

Max Biaggi (6. místo)
Dobře si pamatuji, jak jsem na tomto okruhu v únoru poprvé zkoušel tovární RCV po mám zranění. Tehdy jsem byl pln emocí, ale také jsem jezdil rychle. Jistě to tehdy nebylo ještě perfektní, ale byl to začátek roku. Byl čas před startem sezóny hledat dobrou kombinaci. Když jsme nyní přijeli sem, byl motocykl špatný. Není to stejný stroj jako na začátku roku. Po tomto víkendu se zdá, že se zhoršil. V závodě jsem měl několik chvil, kdy jsem skoro havaroval. Někdy musíte opravdu tvrdě bojovat, aby jste získali body nebo alespoň dovezli stroj do cíle. Dnes byl takový den, stroj nefungoval v zatáčkách. Já i tým s Ervem tvrdě pracoval. Stále jsem druhý v šampionátu a to je pozice, kterou hodlám s veškerým uměním bránit až do konce sezóny.
Kenny Roberts jr. (7. místo)
Závod v Japonsku byl zklamáním, ale zde jsem jezdil stabilně a dokonce jsem mohl jet tak jak jsem chtěl. Vedle stabilních časů jsem v závodě absolvoval i hezký souboj. Pokud opravdu dostanu nový motor, bude to jen dobré. Pak už budu moci jezdit s rychlejšími chlapci. Od Brna nám hodně pomohla nová pneumatika Bridgestone a větší výkon motoru. Dobré v těchto chvílích je i to, že stále lépe pracuje kontrola trakce. Nyní se musíme zaměřit na další zvýšení výkonu, což by nám mělo ještě víc pomoci. Jsou to právě ty drobné kroky, které nás posouvají dopředu.
Alex Barros (8. místo)
Dnes to byl dramatický závod bez možnosti ataku soupeřů. Jel jsem za Robertem a také jsem za nim dojel. Jen jednou jsem se ho pokusil předjet a hned jsem byl dlouhý, riskoval jsem havárii. Vždy, když jsem brzdil, motocykl špatně zastavoval. Poskakoval, přední kolo nemělo žádnou přilnavost. To byl důvod toho, že jsem nemohl atakovat soupeře na lepších místech. Pravděpodobně s tímto velkým teplem měl problémy každý jezdec. Jsou doby, kdy můžete snadno zvítězit, ale tentokrát to nebylo opravdu možné. Pokusil jsem se dokončit závod bez havárie, nechtěl jsem, aby to dopadlo jako v Motegi. Zvládnul jsem to, ale s osmým místem nemohu být spokojený.
John Hopkins (9. místo)
Byl to velmi horký závod. Nedosáhl jsem na pozici, kde jsem chtěl skončit. Jsem zklamaný, ale teď je doba, kdy je náš motocykl v nevýhodě. Potřebuji větší rychlost v zatáčkách, protože pokud se dostanu za Ducati nebo Hondy, nedokážu je v současnosti předjet. Věc se má tak, že hoši na Hondách uprostřed zatáčky hodně zpomalují, ale pak jsou velmi silní při výjezdech ze zatáček. Pokud za nimi jedu, nedokážu jet tak jak bych chtěl. Nechystám se lhát, odvedl jsem takovou práci, jakou jsem dokázal. Dal jsem do toho vše a skončil tam kde skončil. Do první zatáčky jsem začal brzo brzdit, dostal jsem uder a propadl se na dvanáctou pozici. Teď v Qataru budu pracovat velmi tvrdě, abych dosáhl na to první pódium!
Colin Edwards (10. místo)
Udělal jsem stejnou chybu jako v prvním kole v Jerezu. Tentokrát to bylo obráceně. Dnes ráno jsem použil jinou přední pneumatiku, která následně vyřešila můj tréninkový problém, ale rovnováha motocyklu nebyla dobrá. Nezbyl čas na vylepšení. Zadek motocyklu byl moc nízko a to bylo zpočátku špatné. Bylo to pouze o přežití. Přinejmenším vím, kde byla chyba a tak se těším na Qatar, protože jsem tam měl vloni vynikající závod. Chtěl bych poblahopřát Valentinovi, který odvedl v tomto roce výbornou práci.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist