Hayden musí na operaci

Tovární jezdec Ducati Nicky Hayden se dnes podrobí operaci svého zraněného ramene, aby se urychlilo jeho léčení před dalšími testy.

Nicky Hayden si zlomil levé rameno při tréninkovém pádu krátce před Vánocemi. Dlouho to vypadalo, že nebude k zahojení potřebná žádná operace. Nyní po problémech při testech v Malajsii se Američan rozhodl jít dnes "pod nůž": "Jistě, operace těsně před zahájením sezóny není tím nejlepším řešením. Já jsem ale rád, že jsem se rozhodl v Sepangu testovat a zjistil jsem, že můj problém s ramenem je opravdu větší, než jsem si myslel. Potom jsem viděl rentgenový snímek a vše bylo jasné, musím jít okamžitě na operaci".
Americký jezdec ale zůstává optimistou, co se týká přípravy na nastávající sezónu: "Prohry jsou součástí života a také součástí závodů MotoGP, takže s nimi musíme počítat a naučit se dělat vše pro to, abychom se s nimi vypořádali. Já se musím dostat opět co nejdříve do formy a znovu sedět na motocyklu. Ducati a celý tým dělají vše pro letošní šampionát a pomáhají mně v pozitivním pohledu na celou věc a s velkou dávkou sebedůvěry nastoupit do sezóny".

Co se týká časového prostoru, tak Haydenova účast na dalších testech v Sepangu - 28. února až 1. března - se zdá být pro továrního jezdce Ducati pouze v teoretické rovině, spíše realitou zůstává další termín 23. až 25. března v Jerezu. Jelikož byl ale, především na přání Rossiho, zrušen zákaz testování mimo oficiální testy IRTA, tak by Nicky Hayden mohl testovat na předem od Ducati zvolené testovací dráze (Mugello?) hned od okamžiku, kdy bude zdráv.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist