Guareschi: Naše cíle jsou vysoké !

Manažér továrního týmu Ducati – a zároveň testovací jezdec této továrny - Vittoriano Guareschi v rozhovoru pro MotoGP hodnotil sezónu 2010 s Haydenem a Stonerem a mluvil také o vyhlídkách pro sezónu 2011.

„Letos byla velice pěkná sezóna, ale pro nás moc ne. Na jejím začátku jsme měli hodně problémů a propásli jsme pár dobrých příležitostí, ale ke konci se to zlepšilo. Sezónu jsme začali s novým motorem big bang, který nahradil screamer, jenž jsme používali před rokem. Museli jsme pracovat na nastavení pro Stonera a udělat mu motocykl co nejvíce na míru. Od začátku až do poloviny sezóny se nám nedařilo plně využít potenciál motoru. V Aragonu se ovšem konečně podařilo nastavení, které Caseymu vyhovovalo a od té chvíle jsme byli zpět ve hře. Pokud by se nám to takto podařilo již na začátku sezóny, tak by jsme byli až do úplného závěru mezi těmi, kteří bojovali o titul.", je přesvědčen manažér továrního týmu Ducati.

Při "ohlédnutí" na druhou stranu týmové garáže řekl Guareschi o Haydenovi: „To jak se od minulého roku zlepšil, zasluhuje respekt. Motocykl pro rok 2010 se mu líbil hned od začátku sezóny a myslím si, že jsme i s ním udělali kus dobré práce. Taky to s ním bylo takříkajíc „nahoru/dolů“, možná příliš mnoho padal a ztratil tak body do šampionátu, ale daří se nám vybudovat dobrou souhru mezi ním a týmem a od další sezóny si toho mnoho slibujeme.", je optimistou Guareschi.

Následující sezóna je všemi Italy ostře sledovaná díky příchodu Rossiho k Ducati. „Na rok 2011 máme vysoké cíle. Víme, že Valentino vždy vyhrával na všech motocyklech a tak to také musíme zkusit. Bude to velmi obtížné, protože soupeři jsou velmi silní. Je tady mistr světa Lorenzo, Dani Pedrosa a taky Stoner, který určitě bude chtít vyhrávat. O něm víme, že je velmi dobrý, protože víme, čeho všeho se nám podařilo spolu dosáhnout.“ ví zcela jasně Guareschi.

„Musíme se snažit udělat maximum toho, co může takovýto výjimečný tým, jehož složení se stalo splněným snem, dosáhnout. Za tím si musíme jít a zvítězit, ovšem naši soupeři budou mít stejný cíl. Necítíme velký tlak, protože naši fanoušci vědí, jak obtížné je vyhrávat. Taky znají Valentina a ví, co všechno již dokázal a čeho všeho jsme už dosáhli my. Dosud se Valentinovi vždy podařilo vylepšit motocykl, Hondu i Yamahu. Nicky ví, jak silný je jeho nový týmový kolega a uvědomuje si že mohou společně pomoci vylepšit motocykl. Chce, aby se podařilo Ducati vylepšit a je si vědom toho, že s Valentinem po boku toho můžeme dosáhnout.“, jsou prognózy na rok 2011 od manažéra továrního týmu Ducati.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist