Gresini: Pojedeme za Marca

Týmový šéf Fausto Gresini potvrdil účast obou svých týmů ve finálovém závodě ve Valencii. Ve dvou kubaturách nastoupí tři jezdci, aby tak uctili památku tragicky zemřelého Marca Simoncelliho.

Oba týmy Fausta Gresiniho budou stát na startovním roštu ve Valencii, aby vzdaly čest nešťastnému Marcovi Simoncellimu.  V kubatuře Moto2 pojedou Ital Michele Pirro a Japonec Yuki Takahashi. Další japonský samuraj Hiroshi Aoyama pojede jako jediný jezdec týmu San Carlo v kubatuře MotoGP.
"Nebylo to lehké rozhodnutí zúčastnit se tohoto závodu, ale my jsme se tak rozhodli proto, že by si to jistě přál i Marco samotný. Závodit na okruhu ve Valencii je ten nejlepší způsob, jak mu vzdát čest. Budeme dělat to, co měl on sám nejvíce rád, závodit v královské kubatuře. Takže si myslím, že to je ten nejlepší způsob", řekl týmový majitel, ačkoliv původně start celého týmu na okruhu Ricarda Torma odřekl.
Marco Simoncelli měl rád motoristický sport a byla to jeho velká náruživost, což ví dobře i Fausto Gresini: "Super-Sic pojede v srdcích našich jezdců Hiroshiho Aoyamy, Michele Pirra a Yukiho Takahashiho. Jsem si jistý, že mu svými nedělními výkony vzdají tu největší možnou poctu".

Tým San Carlo Honda Gresini ale postaví kompletně i box s číslem "58", kde bude vystaven Simoncelliho motocykl Honda.

Právě pro Hira Aoyamu to bude na delší? dobu jeho poslední start v královské kubatuře, neboť příští rok bude na přání HRC závodit v superbikovém šampionátu za tým Castrol Honda.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist