Grand Prix Valencie - 250 ccm

Daniel Pedrosa zvítězil v posledním závodě třídy 250 ccm této sezóny, Jakub Smrž dokončil závod na dvanácté pozici a zapsal si tak další čtyři body.

V závodě třídy 250 ccm se z vítězství poosmé v tomto roce radoval Daniel Pedrosa, který zcela bezpečně zvítězil před druhým Jorge Lorenzem a třetím Casey Stonerem. Na čtvrté pozici skončil Alex De Angelis, pátý byl Héctor Barbera a šestý Hiroshi Aoyama. Na sedmé pozici projel cílem Yukio Takahashi, na osmé Randy De Puniet, devátý skončil po chybě v úvodním kole Andera Dovizioso a desátý Roberto Locatelli.
Jakub Smrž sice dnes na vynikající čas ze včerejší kvalifikace nenavázal, přesto dokázal zajet dobrý závod na jehož konci se radoval ze zisku čtyř bodů za dvanácté místo. Jakub tentokrát předvedl vynikající start a výbornou polovinu úvodního kola, ve které se dokázal protlačit dokonce na osmou pozici (na druhém mezičase úvodního kola). Pak ovšem klesl na jedenácté, v dalším kole na dvanácté a později dokonce až na čtrnácté místo. Již se zdálo, že o lepší pozice nebude bojovat, jeho ztráta na dvanáctého Guintoliho narostla přes dvě sekundy, což naštěstí nehodlal tolerovat kolumbijský jezdec Martin Cardenas, který našeho jezdce předjel a vydal se následovat dvojici Debon-Guintoli. Jakub Smrž poznal, že se dá jet i rychleji a za Cardenasem se dostal zpět do skupinky bojující o jedenáctou pozici. Zde jezdil několik kol na čtrnácté pozici, ale tři kola před cílem úspěšně zaútočil na Sekiguchiho a v posledním kole i na Cardenase, jenž ostrou jízdu nevydržel až do cíle. V cíli se tedy náš jezdec radoval z dvanácté pozice, kterou ukončil letošní sezónu, v níž bohužel opět nedokázal své jméno dostat mezi nejlepší desítku jezdců v cíli jednotlivých závodů. V celkové klasifikaci to pro Jakuba Smrže znamená zisk devatenácti bodů a dvacáté místo celkového pořadí, ve kterém letos opět dominoval španělský jezdec Daniel Pedrosa (309 bodů) před druhým Casey Stonerem (254) a třetím Andreou Doviziosem (189). Do celkové klasifikace se zapsal i Radomil Rous, který sice získal jedenáct bodů a skončil na 24. pozici, sezónu Grand Prix však v týmu Würth Honda BQR nedokončil

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist