Grand Prix Valencie 125 - 1. kvalifikace

Trojice jezdců týmu Aspara Martineze ovládla úvodní kvalifikaci třídy 125 ccm, náš Lukáš Pešek skončil na úvod na sedmé pozici.

Hector Faubel, Gabor Talmacsi a Sergio Gadea byli nejrychlejšími jezdci dnešní kvalifikace, která posadila na nejvýhodnější pozici prozatím domácího Faubela. Ovšem pouze o 0,146 sekundy za ním se kvalifikoval nejvážnější kandidát na zisk světového titulu Gabor Talmacsi.
Třetí Gadea ztratil na Talmacsiho 0,101 sekundy, čímž potvrdil, že právě Valencia je okruh, kde každým rokem výrazně promlouvá do celkového pořadí zavodu třídy 125 ccm.
Za dvojicí Italů, čtvrtým Simone Corsim a a pátým Mattia Pasinim, se prozatím šestým časem kvalifikoval Němec Sandro Cortese, jinak pilot českého týmu Emmi Caffe Latte Aprilia.
Pražák Lukáš Pešek zajel dnes čas 1:40,444 a zaostal tak za Faubelem o 0,946 sekundy. Pro našeho jezdce to znamená, že do druhé části kvalifikace bude nastupovat ze sedmého místa. „Já jsem s kvalifikací spokojen. Oproti rannímu volnému tréninku jsem se zlepšil o 2 vteřiny a stále pracujeme na nastavení motorky. V posledním úseku okruhu stále ztrácím a tak musíme pro zítřek změnit nastavení zadního pérování. Mě dneska připadalo, že je nastaveno až moc natvrdo. Jinak motocykl funguje perfektně a určitě jsem schopen zítra zrychlit,“ říkal Lukáš Pešek po kvalifikaci třídy 125 ccm, kde v neděli hodlá zaútočit na celkové třetí místo. To prozatím drží Japonec Koyama, který dnes kvalifikaci skončil až na 14. místě. A co k případné taktice do závodu a útoku na třetí místo klasifikace třídy 125 ccm říká Lukáš Pešek? „Ne vůbec to neberu a ani v závodě nebudu brát v potaz. Nechci se tím zatěžovat. Pojedu prostě jak nejlíp to půjde a uvidím v cíli jak dopadnou mí soupeři. 15. bodů na Koyamu je sice velká ztráta, ale vyjít to může a já to chci zkusit.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist