GP Valencie 250

Alex de Angelis vítězí v Grand Prix Valencie, náš Jakub Smrž dojel poslední závod sezóny na 11. mistě.

Alex de Angelis se dnes ve Valencii konečně dočkal svého vítězství v Grand Prix 250 ccm, když využil havárie Hiroshi Aoyamy, po které získal rozhodující náskok před druhým Roberto Locatellim. Na třetím místě skončil domácí Héctor Barbera.
Čtvrté místo stačilo k titulu mistra světa dalšímu španělskému jezdci Jorge Lorenzovi, pátý skončil v posledním závodě sezóny Alex Debon, šestý Shuhei Aoyama a až sedmý Andrea Dovizioso, který v závěru již pravděpodobně pouze dokroužil závod. Na osmé pozici skončil Manuel Poggiali, devátý byl David De Gea a desátý Sylvain Guintoli.
I když v závodě dojel a poté předjel pouze Španěla Aleixe Espargara, skončil na jedenáctém místě náš Jakub Smrž, jenž v tomto závodě za svými zády udržel dvanáctého Alexe Baldoliniho a třináctého Espargara. Poslední body této sezóny brali čtrnáctý Fabrizio Perren a patnáctý Andrea Ballerini. V celkovém pořadí tedy zvítězil Jorge Lorenzo (289) před druhým Andrea Doviziosem (272) a třetím Alexem de Angelisem (228). Náš Jakub Smrž (58) skončil na dvanácté pozici.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist