GP Valencie 250 – 2. kvalifikace

Hiroshi Aoyama vítězí v kvalifikaci na Grand Prix Valencie, Jakub Smrž se kvalifikoval na dvanáctém místě.

Hiroshi Aoyama ani dnes nenašel přemožitele a po vylepšení svého včerejšího času na dnešních 1:35,109 se postaví na Pole Position třídy 250 ccm. Na druhém místě skončil v kvalifikaci Jorge Lorenzo, který za Japoncem zaostal o 0,341 sekundy. Třetí pozice první řady bude zítra patřil Alexu de Angelisovi a čtvrtá Roberto locatellimu.
Marco Simoncelli byl dnes na páté pozici, šestý se kvalifikoval Héctor Barbera, sedmý Andrea Dovizioso a osmý Shuhei Aoyama. Nejlepší desítku doplnili devátý David De Gea a desátý Alex Debon.
Náš Jakub Smrž skvěla kvalifikaci odstartoval. Po několika kolech se dostal do optimálního tempa a již ve svém devátém kole zajel čas 1:36,638, který ho v tu dobu posunul na výborné 5. místo. Bohužel hned v následujícím kole vyjel Kuba ve druhé zatáčce do štěrku, kde následně odstavil i svůj stroj. Kvalifikaci poté dlouho pouze sledoval v TV, když se na posledních několik minut opět dostal na trať, již svůj čas nedokázal zlepšit, což samozřejmě znamenalo i propad výsledkovou listinou. Kuba Smrž proto do zítřejšího závodu odstartuje ze třetí řady, kde mu bude patřit poslední, dvanácté místo.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist