GP Texasu - Pole position si posedmé v řadě vybojoval Marc Márquez

V Texasu potrápilo jezdce počasí, které jim nedovolilo nastoupit do třetích volných tréninků. Marca Márqueze jejich zrušení ale nijak nepoznamenalo, v Austinu opět potvrdil svou neporazitelnost a dojel si pro svou sedmou pole position v řadě. Jeho největšími konkurenty budou v nedělním závodě Valentino Rossi, který na Španěla ztratil 0,273 sekundy a skončil druhý, a Cal Crutchlow, jenž zajel třetí nejrychlejší čas. Ve třídě Moto3 vyhrál kvalifikaci Niccoló Antonelli, v Moto2 pak Němec Marcel Schrötter.

Kapitoly článku

Moto3 – 3. volný trénink

Start třetích volných tréninků byl kvůli počasí několikrát odložen. První informace mluvily o opoždění se o pouhou půl hodinu, pozdější dokonce o dvě. Když už se měli jezdci v 18 hodin konečně vydat na trať, oznámilo ředitelství závodu kvůli bleskům nedaleko dráhy další odklad.

3. volný trénink byl nakonec zrušen. Kvalifikace by měla začít v původním plánovaném čase. O postupu do její druhé části rozhodly páteční časy. Uvidíme v ní tedy Romana Fenatiho (VNE Snipers), Tatsukiho Suzukiho (SIC58 Squadra Corse) s jeho týmovým kolegou Niccoló Antonellim, Lorenza Dalla Portu (Leopard Racing), Tonyho Arbolina (VNE Snipers), Arona Caneta (Sterilgarda Max Racing Team), Jakuba Kornfeila (Redox PruestelGP), Gabriela Rodriga (Kömmerling Gresini Moto3), Ayumu Sasakiho (Petronas Sprinta Racing), Andreu Migna (Bester Capital Dubai), Dennise Foggiu (SKY Racing Team VR46) a Johna McPheeho (Petronas Sprinta Racing).

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Frankooo přispěl 2 Kč
MiroSz63 přispěl 2 Kč
Jirin1 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist