GP Španělska – Double pro Ducati, Miller vyhrál, Bagnaia je nový lídr

Kapitoly článku

MotoE – Závod (8kol)

Do závodu, jehož termín startu dnes přesunuli z dopoledne na odpoledne kvůli přerušení warm upu Moto2, startoval z první řady Eric Granado (One Energy Racing), Lukas Tulovic (Tech 3 E-Racin) a Fermin Aldeguer (OpenBank Aspar Team). Z druhé řady do závodu vyrazil Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP), Alessandro Zaccone (Octo Pramac MotoE) a Jordi Torres (Pons Racing 40).

Po startu šel dopředu Lukas Tulovic, ale dlouho tam nevydržel a první pozici si převzal Eric Granado. Druhý jel Alessandro Zaccone, třetí byl Dominique Aegerter. Havaroval Corentin Perolari, ve třetím kole pak po kontaktu spadl Lukas Tulovic a Fermin Aldeauer. Oba kvalitní jezdci s ambicí bojovat o Top3.

V polovině závodu vedl Eric Granado, ale Brazilec chyboval a spadl, takže se do vedení posunul Alessandro Zaccone, jeho následoval Dominique Aegerter a Jordi Torres. Po pádu v desáté zatáčce už v závodu nepokračoval ani Xavi Cardelus (Avintia Esponsorama Racing). Vedoucí trojice měla minimální rozestupy, čtvrtý Mattia Casadei už na třetího ztrácel 3,4 sekundy. Brazilec Granado naskočil na motorku a pokračoval jako třináctý, poslední jezdec závodu.

První závod sezony vyhrál Alessandro Zaccone z Octo Pramac MotoE. Druhý projel cílem Dominique, třetí byl Jorfi Torres. Všechny dělilo jen šest desetim. Závod dokončilo čtrnáct závodníků, takže všichni na bodech.

GP Španělska, MotoE – Závod (8kol)
--°C, dráha suchá, --°C, vlhkost: --%

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
PetaMat přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist