GP Qatar: Poprvé s domácím jezdcem

"Commercialbank Grand Prix of Qatar" se pochopitelně nejede poprvé (nýbrž už posedmé), ale poprvé bude na startu domácí matador. Jedná se o jezdce kubatury Moto2, Mashel Al Naimiho s motocyklem BQR.

K pozitivním aspektům nové kubatury Moto2 patří jistě skutečnost, že se do seriálu mistrovství světa dostanou i jezdci, kteří by jinak měli velmi omezené možnosti se vůbec do šampionátu dostat. Tímto zavedením nové kubatury se tak otevřela cesta pro jezdce z různých "lig" celého světa. Mezi ně patří také Katarčan Mashel Al Naimi. Tento katarský jezdec není už pro svůj vstup do světa motocyklové silnice zrovna nejmladší (26 let), ovšem na testech se ukázalo, že není ten nejpomalejší ze 40 členného startovního pole (Valencia - 29., Jerez I. - 31., Jerez II. - 38.).


Al Naimi pojede v týmu Blusens na motocyklu BQR Moto2. Za sebou má tento katarský jezdec  Al Naimi solidní zkušenosti ze seriálu "World Endurance", kde jezdil za národní vojenský tým Qatar Endurance Racing Team, s motocyklem Suzuki GSX-R 1000. V minulosti se rovněž s divokou kartou zúčastnil na divokou kartu závodů seriálu "Superbike" a "Superstock 1000", kde získal na své konto celkem 3 mistrovské body. 

Moto2 je pochopitelně úplně jiná liga, ovšem Al Naimi pojede doma, na dráze, kterou dobře zná a kde jel nedávno i domácí šampionát superbiků. 


"Určitě je to pro mě výhoda. Znám tento okruh velmi dobře a navíc znám hodně dobře katarské podmínky. Bude to tvrdé, ale udělám vše pro to, abych zajel dobrý výsledek. Můj sen? Získat zde několik bodů. Pokud se na to podívám realisticky, tak si myslím, že to není nemožné!", říká domácí matador Mashel Al Naimi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist