GP Malajsie 250 ccm

Hiroshi Aoyama vyhrál GP Malajsie, náš Karel Abraham skončil dvanáctý.

Druhé vítězství v letošní sezóně získal Japonec Hiroshi Aoyama, který s továrním strojem KTM využil chyby svého týmového kolegy Miky Kallia, jenž v poslední zatáčce předposledního kola sestřelil v té době vedoucího Andreu Doviziosa. Aoyama využil tohoto kontaktu a dostal se do čela závodu, a když k tomu následně přidal i nejrychlejší kolo závodu, zaslouženě se radoval z vítězství.
Na druhém místě dokončil závod Héctor Barbera, který na třetí pozici odsunul letošního krále Jorge Lorenza. Čtvrtý skončil Mika Kallio, pátý Thomas Luthi a šestý Julian Simon. Na sedmé pozici přijel Roberto Locatelli, na osmé Marco Simoncelli a na deváté Yuky Takahashi. Desítku nejlepších uzavřel Aleix Espargaro, jenž v posledním kole předjel nakonec jedenáctého Andreu Doviziosa.
Dvanácté místo bylo tentokrát připravené pro našeho Karla Abrahama, třinácté pro Shuheie Aoyamu a čtrnácté pro Alexe Baldoliniho. Poslední bod bral Němec Dirk Heidolf.
Letošním Mistrem světa se stal Jorge Lorenzo (303 bodů), který již nemůže být předstižen. Druhý skončí Andrea Dovizioso (247) a třetí Alex de Angelis (215). Náš Karel Abraham se dostal na 16. místo, kde má 31 bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist