GP Japonska – pátek v Motegi

Nepřízeň počasí v pátek ovlivnila úvodní tréninky motocyklového šampionátu. Jezdci Moto3 ani nevyjeli na dráhu a čekali v boxech kvůli dešti a husté mlze, která ležela na závodním okruhu v Motegi. Ředitelství závodu nakonec všechny tréninky tří motocyklových kubatur zrušilo.

Moto3 - MotoGP - Moto2

Zahájení tréninku je kvůli nepříznivému počasí odloženo. Vrtulník lékařské záchranné služby nemůže v kvůli nízké viditelnosti vzlétnout, což je jedna z podmínek, která nyní brání zahájení tréninkových jízd.

4:10 hodin – všechny první tréninky na Velkou cenu Japonska byly kvůli nízké viditelnosti zrušeny. Nové časové schéma druhých tréninkových jízd bude oznámeno později.

Aleix Espargaro ráno v Motegi potvrdil, že v příštím roce bude závodit v barvách Forward Racingu. Nicméně přiznal, že kdyby věděl, že jeho současný tým Aspar v příštím roce pojede produkční motocykl Hondy, nikam by neodcházel. Odchod z týmu a vyvázaní se ze smlouvy přijde totiž španělského jezdce na čtyři sta tisíc euro. U týmu Aspar je nyní potvrzen Nicky Hayden, má přijít oznámení Hiroshi Aoyamy na pozici druhého jezdce. V Případě Forward Racingu, který pojede s motory a podvozkem Yamahy M1, má zůstat Colin Edwards s nově příchozím Aleixem Espargarem.

6:10
hodin - všechny odpolední druhé tréninkové jízdy jsou kvůli nepříznivému počasí v Motegi zrušeny

6:30
hodin - po oficiálním oznámení, že se odpolední tréninky ruší, přichází další nová zpráva, že to ještě nemusí být konečné rozhodnutí a zahájení tréninkových jízd je zatím kvůli počasí stále ve fázi odloženo.

7:17
hodin - finální rozhodnutí Ředitelství závodu se očekává do osmi hodin středoevropského času

8:18
hodin - na šestnáctou hodinu místního času je svoláno setkání zástupců týmů s Ředitelstvím závodu. V 16:45 hodin tisková konference. Vzhledem k tomu, že se v pět odpoledne začíná stmívat, páteční program tím končí.

8:55 hodin - všechny páteční volné tréninky jsou kvůli špatným povětrnostním podmínkám zrušeny. Přibližně za hodinu bychom měli znát informace ohledně dalšího postupu v japonské Grand Prix.

10:00
hodin - páteční tréninky zrušili kvůli absenci letecké zdravotní služby, jejíž helikoptéry nebyly za nízké oblačnosti schopny vzletu ani přistání, protože to neumožňují japonské zákony. Jsou různé alternativy pro zbytek víkendu a vše bude záležet na vývoji počasí. Pokud v sobotu ráno nepůjde trénovat, pak se prodlouží odpolední jízdy. Pokud v sobotu nebude možné vůbec trénovat, je už plán na neděli a to včetně warm upu, kvalifikací a závodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist