GP Emilia-Romagna – Závod vyhrál Márquez, titul slaví Quartararo

Kapitoly článku

Moto2 – Závod

Do závodu na 25kol startoval z první řady Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team), Jorge Navarro (HDR Heidrun Speed Up) a Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team), který měl ale penalizaci !Long Lap Penalty“. Z druhé řady vyrazil Aron Canet (Aspar Team Moto2), Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) a Marcos Ramirez (American Racing). Třetí řada a Stefano Manzi (FlexBox HP40), Albert Arenas (Aspar Team Moto2) a Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo). Lídr průběžného hodnocení Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) startoval čtrnáctý.

Po startu si vedení udržel Sam Lowes, ale ještě v průběhu prvního kola převzal vedení v závodu Aron Canet. Třetí jel Jorge Navarro, čtvrtý byl Raul Fernandez a pátý Somkiat Chantra. Augusto Fernandez si hned v úvodu zajel „Long Lap Penalty“, takže byl ve druhém kole třináctý. Ve čtvrtém kole vedl Jorge Navarro.

Po pěti odjetých kolech byl znovu na špici závodního pole Sam Lowes, druhý jel Aron Canet, třetí byl Raul Fernand. Na čtvrtém místě pokračoval Jorge Navarro, který byl v kontaktu s Aronem Canetem. Na páté pozici figuroval Celestino Vietti, který startoval ve speciálních barvách jako pocta Rossimu, který dnes jede poslední GP na domácí dráze. Lídr průběžného hodnocení Remy Gardner byl osmý a to v této chvíli pro Australana znamenalo ztrátu statusu lídra průběžného hodnocení. Navíc byl Gardner v kontaktu s jezdcem Honda Asia, jímž byl Somkiat Chantra, a to by mohlo znamenat i nějakou penalizaci a hodně komplikovaný závěr sezony v níž byl tak blízko světovému prvenství.

V polovině závodu vedl Sam Lowes náskokem 0,250 sekundy na druhého Raula Fernandeze. Půl sekundy za vedoucí dvojicí jel třetí Aron Canet, který měl víc jak sekundu za sebou Jorge Navarra. Na čtvrtého Španěla se postupně dotahoval Ital Celestino Vietti. Šestý jel Stefano Manzi, sedmý už byl Augusto Fernandez, který měl za sebou průjezd dlouhým kolem, jako penalizaci za prohřešek z kvalifikace. Osmý byl Remy Gardner, který potřeboval víc dopředu, ale zatím mu to nešlo. Za této situace by byl v průběžném hodnocení šampionátu druhý a na svého týmového kolegu Fernandeze by ztrácel osm bodů. Za Ve čtrnáctém kole havaroval v patnácté zatáčce Hector Garzo (FlexBox HP40).

Jedenáct kol před cílem uviděl Remy Gardner zprávu, že bude muset projet dlouhým kolem jako penalizaci za incident s jezdcem týmu Honda Asia. To bylo možná rozhodující, protože v tu chvíli Raul Fernandez vedl. Jenže Fernandez najel na bílou čáru lemující trať, tam mu motorka podklouzla a on havaroval ve vysoké rychlosti. Ztráta bodů ze závodu v Misanu tak může být rozhodující ve prospěch Gardnera. Závod v devatenáctém kole vedl Aron Canet, který využil chyby Sama Lowese, který byl v osmé zatáčce dlouhý na brzdy. Remy Gardner byl osmý, ale stále neměl splněnou podmínku penalizace.

Čtyři kola před cílem bojoval o vedení v závodě Aron Canet a Sam Lowes. Bitva o třetí místo probíhala mezi Augosto Fernandezem a Celestinem Viettim. V průběhu dvaadvacátého kola Sam Lowes na Caneta zaútočil a byl úspěšný, takže vedl závodní pole a náskok okamžitě navýšil na necelých sedm desetin. Třetího Fernandeze a čtvrtého Viettiho dělily jen čtyři desetiny. Dvě kola před koncem havaroval v patnácté zatáčce Marco Bezzecchi, který měl těsně za sebou Australana Gardnera.

Závod vyhrál Sam Lowes, druhý byl jeho týmový kolega Augusto Fernandez, který dvacet bodů vyhrál na výjezdu z poslední zatáčky před cílem, kde překonal Arona Caneta, jemuž se to pochopitelně vůbec nelíbilo. Australan Remy Gardner je klasifikovaný na sedmé pozici, takže i nadále vede šampionát a navíc díky pádu Fernandeze získal body navíc. O titulu tak rozhodnou poslední dva závody v Portugalsku a Valencii.

GP Emilia-Romagna, Moto2 – Závod (25kol)
19°C, dráha suchá, 22°C, vlhkost: 52%
1. # 22 Sam LOWES GBR Elf Marc VDS Racing Team Kalex 40'25.180
2. # 37 Augusto FERNANDEZ SPA Elf Marc VDS Racing Team Kalex +1.233
3. # 44 Aron CANET SPA Aspar Team Moto2 Boscoscuro +1.400
4. # 13 Celestino VIETTI ITA SKY Racing Team VR46 Kalex +2.554
5. # 9 Jorge NAVARRO SPA +EGO Speed Up Boscoscuro +4.243
6. # 62 Stefano MANZI ITA Flexbox HP40 Kalex +5.198
7. # 87 Remy GARDNER AUS Red Bull KTM Ajo Kalex +14.261
8. # 21 Fabio DI GIANNANTONIO ITA Federal Oil Gresini Moto2 Kalex +15.868
9. # 79 Ai OGURA JPN IDEMITSU Honda Team Asia Kalex +18.905
10. # 42 Marcos RAMIREZ SPA American Racing Kalex +19.069
11. # 75 Albert ARENAS SPA Aspar Team Moto2 Boscoscuro +19.675
12. # 64 Bo BENDSNEYDER NED Pertamina Mandalika SAG Team Kalex +24.309
13. # 96 Jake DIXON GBR Petronas Sprinta Racing Kalex +26.777
14. # 12 Thomas LUTHI SWI Pertamina Mandalika SAG Team Kalex +34.699
15. # 23 Marcel SCHROTTER GER Liqui Moly Intact GP Kalex +36.240
16. # 54 Fermín ALDEGUER SPA +EGO Speed Up Boscoscuro +37.590
17. # 70 Barry BALTUS BEL NTS RW Racing GP NTS +37.899
18. # 11 Nicolò BULEGA ITA Federal Oil Gresini Moto2 Kalex +37.966
19. # 24 Simone CORSI ITA MV Agusta Forward Racing MV Agusta +50.787
20. # 7 Lorenzo BALDASSARRI ITA MV Agusta Forward Racing MV Agusta +1'02.974
               
Závod nedokončil/neklasifikován:        
  # 72 Marco BEZZECCHI ITA SKY Racing Team VR46 Kalex  
  # 97 Xavi VIERGE SPA Petronas Sprinta Racing Kalex  
  # 14 Tony ARBOLINO ITA Liqui Moly Intact GP Kalex  
  # 27 Mattia CASADEI ITA Italtrans Racing Team Kalex  
  # 25 Raul FERNANDEZ SPA Red Bull KTM Ajo Kalex  
  # 40 Hector GARZO SPA Flexbox HP40 Kalex  
  # 10 Tommaso MARCON ITA NTS RW Racing GP NTS  
  # 6 Cameron BEAUBIER USA American Racing Kalex  
  # 35 Somkiat CHANTRA THA IDEMITSU Honda Team Asia Kalex  

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KARING přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist