GP Číny - 250 ccm

Casey Stoner se opět raduje z vítězství, Jakub Smrž ze dvou bodů, bohužel Radomil Rous je smutný ze svého odstoupení tři kola před cílem.

Casey Stoner navázal na vítězství v Estorilu a za 48:07,205 minuty se radoval i dnes v čínském Shanghai. Na druhém místě dokončil závod Andrea Dovizioso, který na vítěze ztratil pouhých 0,249 sekundy. Se ztrátou 21,434 sekundy přijel do cíle jako třetí japonský jezdec Hiroshi Aoyama.
Na čtvrtém místě dokončil deštivý závod Alex De Angelis, jenž na další pozice odsunul pátého Sebastiana Porta, šestého Daniela Pedrosu a sedmého Héctora Barberu. Na osmé pozici přijel Simone Corsi, devátý byl Jorge Lorenzo a desátý Yuki Takahashi.
Na jedenáctém místě dokončil závod Alex Debon, dvanáctý byl Sylvain Guintoli a třináctý Alex Baldolini. Na čtrnáctém místě dokončil závod náš Jakub Smrž, který svou obrovskou ztrátu (2:01,367) nabral zejména v první části závodu, kdy jezdil až o devět sekund pomaleji než vedoucí dvojice, a kdy se propadal v jezdeckém poli až dokonce za Švéda Watze na slaboučkém motocyklu Yamaha. V závěru však Kuba několika dobrými koly dojel skupinku před svým strojem, ve které sehrál významnou úlohu, a ve které nakonec jako druhý projel cílem. Bodovanou patnáctku doplnil ještě Němec Dirk Heidolf. Radomil Rous jezdil celý závod těsně za Jakubem Smržem, bohužel tři kola před cílem musel pro technickou poruchu zajet do boxů.
V čele šampionátu je nyní Andrea Dovizioso (53), kterého následuje Casey Stoner (50) a Daniel Pedrosa (48). Náš Jakub Smrž (6) je na 16. místě, tři místa před Radomilem Rousem (4).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist