GP Aragonie - Alex Rins si uhájil první místo před Márquezem. MotoGP má letos už osm různých vítězů

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Matess18 (93) napsal 20.10.2020 v 08:24

Ja jsem ze začátku taky Alexovi nevěřil a výsledky tomu odpovídali, nevím proč se někteří omlouvají za něco co bylo evidentní.
Alex se postupem času začal pomalu zlepšovat a nyní to v Aragonu kde to má mimochodem najeté a okruh sedí jek jemu, tak relativně i Hondě prodal naplno i v závodech (kde jinde než doma a na tovární Hondě), ale srovnávat ho jezdecky se svým bratrem je ještě brzy, to chce víc takových výsledků.
Hodně lidí taky zapomnělo na Brada Bindera, kterému vyšel výborně začátek sezóny, taky jako nováčkovi kterým je i Alex.
Dokonce Brad získal pro KTM jedno z mála vítězství v Brně na motorce, která se za mě ještě určitě Hondě nevyrovná a taky jel neskutečně.
Bohužel Brad je na tom opačně a u něj tam vidím zase velký regres, těžko říct čím to je.
Jen jsem chtěl říct než někoho budeme zatracovat, či vynášet do nebe, je potřeba chvíli počkat, protože jedna ruská vlaštovka ještě zimu nedělá, pořád věřím, že ještě přijde babí léto

neznamyScooterD (1088) napsal 19.10.2020 v 09:05-1+3

Guzzo> rozdíl mezi váma a náma je ten, že tady spousta žltých ocenila jízdu AM, toho vy v opačném gardu schopni nejste, na to prostě nemáte. Ano říkali jsme že AM není takovej fára jako jeho bratr a ano je to pravda. Ale jsem rád že ses ozval, aspoň je vidět kdo to tu j*be

opět závod co malinko přepisuje historii, suza po 20ti letech v čele . jak už tu někdo psal, může se stát, že se epid. situace zhorší zvlášť esp/por a budou to muset odmávnout dřív, takže důležitý víc než jindy bejt v čele průběžně, ale nevadilo by mi to kdyby to odmávli teď

JEFFzx13 (489) napsal 19.10.2020 v 09:05+2

Mir mi dela velko radost,doufam ze ten titul vyhraje minimalne s jednim vitezstvim

gusangbum (310) napsal 19.10.2020 v 06:04-1+6

Guzza nekaž docela slušnou diskuzi

Guzza (-4) napsal 19.10.2020 v 02:19+2

Suza,konečne ...

Guzza (-4) napsal 19.10.2020 v 02:18-12+3

Alex M.tým žltým osieračom zavrel trocha huby a to sa mi páči .

samsung740 (38) napsal 18.10.2020 v 23:46+1

Všichni zde píšete o závodě Filipa.Ale mě by zajímalo spíše to,jak taktizuje kvaldu.To že spoléhá na poslední kolo,je přece blbost.To se mu už mnohokrát vymstilo,a stále to dělá.Tato kvalda co byla v sobotu opět stejná písnička.On jede rychlé kolo a než aby ho dokončil,tak jede do boxu,a pak spoléhá na poslední kolo.To prostě nechápu.

carloscarlosmolina (277) napsal 18.10.2020 v 22:31+2

Letošní sezona mi zatím připomíná sezonu 2000 která měla na konci taky 8 různých vítězů a mistrem světa se stal nakonec ve vyrovnané sezoně jezdec na Suzuki. Tak třeba Mir zopakuje Robertse jr.

Motolapka (109) napsal 18.10.2020 v 22:23+1

Tak na tom skůtru, co pomohl Rinsovi do cíle, seděl Salač

pavsi (53) napsal 18.10.2020 v 22:17+1

Quartararo říkal, že problém byl v přední pneu. Po třech kolech se nepochopitně zvednul tlak a motka se nedala ovládat. Zdravotně byl ok.

Když náhodou ukážou Doviho, nevypadá to jako že jede pro rohlíky, tak se mi uplně nezdá, že by se nesnažil a zabalil to. Prostě to líp nejde. Je pořád ve hře. Měl dnes nazout, dle jeho slov, softky.

realkosmen (1451) napsal 18.10.2020 v 21:38+3

Netroufnu si tvrdit, jak jsou na tom v porovnání takový Masia který ze startu ze 17. místa skončil první a Filip, který ze 22. vybojoval 17. flek. Co si troufnu tvrdit ale je to, že našim klukům chybí lokty. Sice se člověk může kochat jací to jsou nekonfliktní borci se smyslem pro fair play, ale myslím, že tohle není ta správná taktika ve světovém mistráku. Nerad to říkám, ale přál bych jim Mrkvu sedícím na rameni co jim našeptává dostaň se dopředu ať to stojí co to stojí. Druhý pohled byť hodně teoretický, zda-li těm našim klukům opravdu dávají stejnou techniku...

MotoGP: Co dodat a co víc si přát? Mira druhého? Možná, ale nejsem nevděčný a přeci jen si dojel pro celkové vedení v šampionátu. Nervy to byly až do konce a já si po závodě musel jít pro nové triko, byť jsem celý závod odležel na gauči. Rinsovi jsem věřil a on mi to krásně oplatil tvrdě vybojovaným prvním místem. Suzuki od začátku pomalinku zlepšovala svůj motocykl, nehnali se hned za výkonem, byť ze začátku to byla velká bolest, na úkor spolehlivosti či zhoršení vyváženosti stroje.Nyní mají nejen nejkompaktnější stroj v poli, co umí pálit po rovinách a směr měnit rychleji než kolibřík, ale také 2 talentované a vyrovnané jezdce. Mohli si dovolit jet celý závod na softech a jestli trošku poladí, příští rok už jinou pneu ani nebudou potřebovat.
Yamaha: Suveréní až do závodu. Mav se vždycky chytne na konci ale strašně pozdě. Obě Suzuki si ho natřeli na chleba a myslím, že ve slabších si říká, jestli by s tou Suzuki nebyl dnes jinde. Qartík po pádu, OK, ale dnes to nebyl zřejmě jediný problém a Morbiho ještě ta největší sláva zřejmě čeká.
Honda: Nakagami je borec, doufám že kamimadze letos tu bednu dá, a Alex M. je pan pilot. Oproti němu je jeho brácha závodník na divokým praseti. Klidně, soustředěně a s chladnokrevností pokrového hráče vyškolil skoro celé pole aniž by někomu byť jen škrábnul kapotu. Ale nebudu z něj po 2 závodech dělat hned aspiranta na titul v dalším roce, jak moc ve předu by byl Marek se můžeme jen domnívat. Ale i kdyby měl Alex stabilně ohrožovat mé duo, s úctou se pokloním.Každopádně nebylo to dnes jen o Alexovi ale o celém týmu, který po dosavadní ostudné sezóně se přeci jen rozhodl s tím bikem něco udělat. Bravo, vyšlo to.
Ducati: Andrea stále nepředvádí výkony hodné titulu a místo mrskání rukavic do rohu boxu by měl zapracovat na formě nebo to brát s klidem a odkroužit si sezónu. Petrucimu taktika v kvaldě moc platná nebyla. Miller nějak vyměknul a Peco bohužel nedojel. Snad kluci ještě ukážou svůj potenciál. Příští rok už se po nich bude chtít mnohem víc.
Aprilia: Aragon je asi jediný okruh kde byl Alex s Aprilií vidět, dnes bohužel nic. Čekal bych po těch letech u Aprilie větší progres, zvlášť letos, kdy má Honda a Yamaha své mouchy.
KTM: Kluci se nám někam vytratili a čekal jsem větší střelbu. Na druhou stranu, KTM udělala i tak velký krok do předu a věřím že za rok budou podávat stabilnější výkony v předních pozicích.

vakuz (932) napsal 18.10.2020 v 21:13+4

Úvaha !
Proč je tato sezóna tak úchvatná ?
100% s tím mají, co dočinění nové gumy. Yamaha je dokáže rychle zahřát na dostatečnou provozní teplotu i v chladnějších podmínkách s čímž všichni ostatní mají problém, ale za to platí podle mne cenu v tom, že jim rychle odchází v závěru závodu. Ducati s KTM se zahřátím mají obzvlášť velký problém. Suzuki s tím má taky problém, ale ne tak veliký jako KTM a Ducati a v průběhu druhé poloviny závodu se dostávají do tempa a ze zadních pozic se probíjejí do předu. Tím, že na to Suzuki nemůže tolik tlačit od startu, neopotřebovává gumy tolik jako Yamaha. Takže dochází k tomu, že Yamaha pravidelně obsazuje první příčky v Q, odstartuje a snaží si vyjet dostatečný náskok, jinou možnost prostě nemají, jelikož mají i problém s top speedem a tím mají i problém předjíždět. Suzuki hlavně, sem tam nějaká Ducati a i KTM se dostávají do tempa podstatně déle a probíjejí se dopředu. Samozřejmě, že dalším důvodem je, že Suzuki, KTM udělaly krok vpřed, co se vylepšení stroje týče, bez toho by to nešlo. Zajímavé nyní bude, jak se začne kvalifikovat Honda, jelikož závodní tempo Alexe v závěrech závodů patřilo do top 6 ! Další podstatný důvod je ten, že satelitní týmy mají k dispozici velmi velmi konkurenceschopnou techniku, asi jako nikdy před tím. Kolik byl dnes rozdíl mezi 1. a posledním v cíli ? 26 sekund ? To ještě nepamatuji. Samozřejmě, že nepřítomnost šampiona hraje také velkou roli. Prostě mix všeho zmíněného a jistě i jiné faktory, zaručuje velký počet předjížděcích manévrů a to je to koření, které chce každý fanoušek vidět, to jsou ty emoce, které drží diváka v pozoru. Letos jsem ještě ani jednou v průběhu závodu neusnul, protože se na předních pozicích téměř pořád něco děje a tipnout vítěze před závodem a i v průběhu je téměř nemožné, což ostatně dokazuje počet vítězů a mám takové tušení, že ještě minimálně jeden přibude ! Jenom velká škoda, že se nejede na Phillip Islandu, protože jestli se nepletu, tak tam se předjíždí vůbec nejvíce.

josef58 (823) napsal 18.10.2020 v 21:03+6

Vzpomínám, když zde hodně lidí psalo, že až nebude jezdit VR46, nebudou se na závody dívat, nebude je to zajímat. No a vidíte, VR46 nejel, nejel ani MM93 a ani JL99 a závod nádherný Závody sleduji už 50 let a nikdy by mě nenapadlo, že až někdo přestane jezdit, už se na to nebudu dívat. A to se dá říct o každém sportu.

goat93 (643) napsal 18.10.2020 v 20:37+2

AM73 s Hondou je velmi podobný příběh, jako když se JL99 rozjel u Ducati do vyhrávací formy . P. Espargaro bude muset brzy podávat špičkové výkony, aby nebyl "odejit".

Mistr-kat (562) napsal 18.10.2020 v 20:20+4

Dnes na té rovince Súza letěla, jako dělová koule. Dokud měly hlavně přední gumy přilnavost, nikdo se na ni nechytal ani ve snu. Je to zajímavý, ta kompaktnost tohoto bajku a výkonová vyrovnanost obou pilotů. Bez satelitní podpory a jde to taky. Ostatní ladí a ladí a využívají data staelitů a naopak a pořád tomu něco chybí. Sůza trpí na jedno rychlé kolo, ale možná už se i zde blýská na lepší časy. Překvapil mladý Marquéz. Jel opravdu mazácky a Honda poladila dobře a hlavně zvolila medium na předek a to byl dobrý tah. I opomíjený Nakagami si jel to svoje slušné tempo a toho Japončíka je mi fakt líto, že tu bednu nedává. Zasloužil by si ji mnohem víc, než AM. Je to takový nenápadný, tichý dříč. Cal si holt dopíjí svůj kalich smůly a přesto se mi dnes líbil. Yamahy opět neslaný výkon, přestože Maverick ke konci chytil druhý dech. Ale to už bylo pozdě. Qaurtu není třeba asi moc komentovat. Patrně bolest, nebo problém s bajkem, nebo obojí. Franco asi ještě potřebuje kapku zrání stran závodního tempa. KTM divné, hodně divné. Čekal jsem a doufal jsem ve větší nálož. Ducati už přestává být zajímavá. AD vypadá rezignovaně, přestože háže teatrálně v boxu rukavicemi. Petrux si jede to své a když to náhodou výjde, tak se raduje. Jinak už to asi moc neřeší. Miller opět daleko, předaleko za očekáváním a moc by mě zajímalo, co od něj čeká továrna. Zarco neviditelný, Peca out...Aprilka podává standartně stejné výkony, přestože se Aleix snaží, co mu síly stačí. Motorka zatím asi opravdu na víc nemá. Tak a teď tipujme příští neděli, když se to tam všechno zamíchá pokaždé jinak. Nicméně já budu opět věřit Rinsovi...

Martin969 (17) napsal 18.10.2020 v 20:17+1

Suzuki nádhera. . Alex Paráda Piloti od ladiček jeto marné jeto marné kdy jindy titul jak ne ted´ sami si to poserou a titul vezme suzuki

SuperSic58 (1307) napsal 18.10.2020 v 19:49+3

zase vše jinak, další vítěz a v čele šampionátu Suzuki, navíc s Mirem... Kdybyste loni někomu řekli, že příští rok bude bojovat o titul Mir, nikdo by nevěřil... A mladá mrkev zdá se dozrála Třeba příští rok pošle staršího bráchu do penze, kdoví

IvanDvoutakťák (5061) napsal 18.10.2020 v 19:48+2

Co já bych měl ke dnešnímu výsledku závodu *Premium Class* říkat ?
Snad že KONEČNĚ je Suzuki zase tam kam vždycky patřila

33.petr (115) napsal 18.10.2020 v 19:36+1

Že by na ducati sundali desmo a dali jim ty pružinky???

ThomasHewitt (244) napsal 18.10.2020 v 19:19-2+2

závody dost dobrý, mladej Mrkva dnes fantasticky, akorát by si režie mohla odpustit zabírat pořád toho jeho otce který mu tím svým teatrálním chováním akorát dělá medvědí službu, když dojížděl 15 tak ho ani neukázali, podobně takhle kamery brali tátu Maxe Verstappena v boxech jeden čas, ale ten se alespoň nechoval jako kašpar a díval se na to s klidem, oni asi jiní závodníci rodiče nemají.

dave2001 (-2) napsal 18.10.2020 v 19:06+4

Tvl. JL99 nejezdí, MM93 zramovaný asi na celou sezonu a VR46 s covidem19 z neuvážené párty oslav narozenin přítelkyně.
A máme tu startovní pole bez mistrů světa MotoGP a závody stále atraktivní, diváků neubylo a komentáře SLUŠNÉ a bez URÁŽEK a ještě k tomu takovou vyrovnanost závodníků, kdy každý závod je překvapení.
Ať už titul vyhraje FQ20 nebo JM36, popř. jiný ze závodníků bude to snad napínavé až do konce postižené sezony bez diváků v ochozech okolo okruhu. I když jsem byl mrzutý za dva závodní víkendy, které jsem chtěl strávit u okruhu, tak s povděkem kvituji jak se s touto sezonou poprala Dorna a i závodníci musely slevit a leccos oželet. Tak snad nám nám budou závodníci dělat radost i zbylé čtyři závody.

carloscarlosmolina (277) napsal 18.10.2020 v 18:38+5

Nejsem fanouškem Marca Marqueze a tím i Repsol Hondy a jejich politiky, ale pokud by jako neexistoval a byl pouze Alex Marquez názor bych obrátil o 180 stupnů-ano, tomuhle chlapíkovi se už dá fandit Za dnešní jízdu tleskám, stejně tak Hondě že se jim jejich změny povedli a nejednou už to na Hondě jede i jiným, škoda že Lorenzo si to musel vypít až do dna a dnešního motocyklu se nedočkal....pozoruhodně ovšem letos jezdí ještě jedna Honda a to Nakagami, Japonec ještě nemá ani pódium, ale díky přívalu bodů v každém závodě vlastně koketuje s titulem mistra světa.... Cal doplatil na Millera na startu, taky mohl být jinde...

Rins byl dnes úžasný a vlétl do toho po hlavě hned od samého začátku, škoda některých zbytečných pádů, ty body budou chybět..., naopak kolega ted už největší adept na titul , naprosto vyrovnané výkony na jakémkoli okruhu + Suzuki má opravdu povedený motocykl.

Yamaha mě nemile překvapila tím jak ze suverénní kvaldy neudělat ani jedno pódiové umístění...jsem zvědav na reparát příští týden.

Největším soupeřem sezony tak zůstane covid 19, snad nám to nezarazí......

PawelZX (169) napsal 18.10.2020 v 18:10+2

gratuluju Ivanovi k 1st Suzuki

PawelZX (169) napsal 18.10.2020 v 18:10

hodně poladili elekroniku zadniho kola! kurva tam asi je potencialu u kazdyho.neskutecne ho muze zadni kolo predjizdet jak v najezdu tak hlavne na vyjezdech ho tam drzi vsichni kamoši a motorka se dere dopredu

Sharkjd (343) napsal 18.10.2020 v 18:07

Super závody dneska. Suzuki úplně skvěle, moc jim to přeji. Ta motorka je nyní krásně vyrovnaná - podvozek nejlepší a motorem už dotahuje u Hondu a Ducati.

Yamaha tradičně skvělá kvalifikace a závodě slabota. Alex Marquez respekt. Je to v něm, navíc čistě a je to i celkem sympaťak.

kawafil (1094) napsal 18.10.2020 v 17:32+2

A všichni v 25s , to snad taky ještě nabylo

Meli (195) napsal 18.10.2020 v 17:32+2

Suuuuuzuuuuukiiiiiiiiii!!!!!
Jo a obrovský obdiv a poklona Alexovi - jak zaznělo z komentářů- Mark by se z jeho čisté profesorské jízdy mohl učit...

Jirikh75 (944) napsal 18.10.2020 v 17:30+8

Dobrý závod. Omlouvám se, že jsem pochyboval o Alexi Marquezovi.

kawafil (1094) napsal 18.10.2020 v 17:21+1

Já od Alexe něco podobného čekal, v závodě mu to jde líp, než jedno rychlé v kvalde, škoda toho hasana , možná příště, přál jsem mu to pac jezdí hlavou a předjíždi čistě, v hondě si asi teď drbou hlavu
Letos ty závody mají smrnc , dokonce i můj kluk začal sledovat motogp

vakuz (932) napsal 18.10.2020 v 17:18

Jinak můj kůň Pecco, dnes prostě nebyl jeho den. Vlastně celý víkend se mu vůbec ale vůbec nedařilo. To se stává ! Příště bude nejrychlejší Ducati a vyhraje závod

Předchozí
1 2 3 4 5 6... 7
Následující



TOPlist