Francouzi doufají, že pro Grand Prix v Le Mans získají říjnový termín

Velká cena Francie měla původní termín teď v polovině května, bohužel situace s COVID-19 uzavřela veškeré hromadné akce a zatím není jisté, jak rychle budou tato mimořádná opatření rozvolňována. Každopádně pořadatelé francouzské Grand Prix pevně věří, že by mohli závody uspořádat v říjnu 2020.

Dorna společně s IRTA a FIM pracuje na provizorním kalendáři závodů sezony 2020. Zatím se nezávodí a kdy sezona odstartuje je prozatím s otazníkem. Většina klání by se měla odjet na španělských okruzích, nicméně to záleží na rozhodnutí vlády, která nyní čelí žalobám za to, že podcenili hrozbu nákazy koronavirem.

Francouzi by byli moc rádi součástí plánovaného kalendáře, což komentovali slovy: „Jako organizátoři francouzského podniku světového šampionátu, intenzivně pracujeme na tom, abychom Shark Helmets French Grand Prix 2020 zorganizovali v prvních dvou týdnech měsíce října. To ještě musíme potvrdit, ale věříme v pozitivní vývoj zdravotní situace a to i navzdory nejistotě, co se týče dodržování nařízení vlády v případě akcí s vysokým počtem osob.“
 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist