Fabio Quartararo slaví pole position, svou třetí v MotoGP

Fabio Quartararo vyrazí do závodu královské kubatury už potřetí z prvního místa na startovním roštu. Pole position si v sobotní kvalifikaci vyjel s časem 1'32,017, s nímž se zároveň zapsal do historie okruhu. Na druhé příčce skončil Maverick Viňales, který za francouzským soupeřem zaostal o pouhých 0,140 sekundy. Do první řady se pak postaví také Alex Rins, jehož čas byl třetí nejrychlejší.

Velká cena Nizozemska - Kvalifikace MotoGP

1. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) - 1'32,017 ... pole position

"Nemám slov, je to neuvěřitelné. Assen je jedním z nejlegendárnějších okruhů ve světovém šampionátu a dojet si tady pro pole position a traťový rekord je něco úžasného. Jsem velmi pyšný na práci, kterou tým odvedl. Myslel jsem, že bude velmi obtížné traťový rekord v posledním výjezdu pokořit, ale povedlo se mi zajet dvě rychlá kola. Můj pocit z okruhu, zejména pak z jeho poslední části, je úžasný. Včera i dnes jsme pracovali na našem závodním tempu a myslím, že jsme v tomto ohledu dobří. V porovnání s Barcelonou je tento okruh těžší, rameno mě tady bolí trochu víc, ale i přesto jsem si dokázal vyjet pole position. Mám velkou radost."

2. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) - 1'32,157 ... + 0,140

"Jsem opravdu spokojený. Celý víkend jsme tvrdě dřeli, hlavně ve třetím volném tréninku, kdy jsme se spíše než na zajetí jednoho dobrého kola soustředili na nalezení dobrého nastavení motorky, které bude do závodu potřeba. Zítra bude důležité odjet 'normální' a čistý závod, budu na to tlačit od začátku do konce. Nemám co ztratit, pojedu na 110 %. Bude důležité být na trati přesný a konzistentní, nechybovat v žádné ze zatáček. Pokusím se zítra jet jak nejlépe budu umět a ostatním poodjet, je pro mě totiž důležité jet ve své vlastní stopě. Zítra budu startovat z první řady a tvrdě bojovat."

3. Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) - 1'32.458 ... + 0,441

"V první kvalifikaci jsem dal všechno do toho, abych postoupil do té druhé. Cítím se tady docela silný, zejména se mi jelo dobře na použité pneumatice, na které jsem nastavil rychlé kolo. Zítra to bude určitě těžký závod, myslím, že spolu pojede skupina jezdců. Ale řekl bych, že mám dobrou výchozí pozici - první řadu. Během víkendu jsme tady odvedli hodně dobré práce a jsem připraven poprat se o vítězství."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist