Ezpeleta: MotoGP 2013 úplně jiné než v 2012

Při své návštěvě "Wrooom 2012" v italském lyžařském středisku Madonna di Campiglio hovořil CEO Dorny Carmelo Ezpeleta i o budoucnosti závodů MotoGP v roce 2013. A z jeho řeči jednoznačně vyplynulo, že rok 2012 je nutno brát v královské kubatuře MotoGP jako rok přechodný, neboť ty hlavní změny jsou připraveny na sezónu budoucí, tedy 2013.

2012 byla zavedena nová kubatura původně nazvaná Claiming Rule Team, nyní přejmenovaná jako "Constructor Racing Team". Devět těchto nových motocyklů bude stát na startovním roštu vedle dvanácti továrních motocyklů. To znamená, že na trati uvidíme celkem 21 motocyklů. To ale také znamená, že ani jeden z motocyklů CRT zřejmě nevyhraje ani jeden závod. 

Boss Dorny Carmelo Ezpeleta se včera v rámci "Wroom 2012" vyjádřil celkem jasně a srozumitelně, že ty opravdové změny budou na pořadu až v roce 2013. Ezpeleta chce, aby se výkonnostní rozdíl v příštím roce mezi motocykly CRT a továrními zmenšil na minimum a proto by továrny nemohly už dále šroubovat své ceny do nekonečných výšek.
To podstatné ze včerejška, co řekl CEO Dorny: "Motocyklový sport je postaven na dvou hlavních sloupech, na technologii a na zábavě. Pokud musíš volit v době krize mezi těmito dvěma faktory, tak zvolíš show, ta ti přinese zážitek jak doma u televizorů, tak i na závodním okruhu."

A dále španělský manažér doplnil: "Chci, aby MotoGP 2013 bylo kompletně jiné než 2012." Jednou z cest je maximální cena prodávaného motocyklu jeden milion Euro, bez ohledu na to, zda se jedná o motocykl CRT nebo o satelit. K této oficiální změně reglementu by mělo dojít v květnu letošního roku, podmínkou je ale souhlas MSMA.

Ezpeleta se rovněž vyjádřil k počtu závodů na rok 2013: "Počet nebudeme zyvšovat, 18 závodů Grand Prix je optimálním počtem, rozhodně jich nechceme 20. Protože přibudou Grand Prix Argentiny a GP v Texasu, tak se odebere minimálně jeden španělský závod a možná i GP Portugalska. Ostatně hlásí se i GP Indie s okruhem "Buddh International Circuit". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist