Elias k LCR? De Puinet k Pramacu?

Další přestupovou rošádu v královské kubatuře chystá Dorna, tentokráte jde o francouzského jezdce MotoGP Randy de Puineta a španělského mistra světa Moto2 Toni Eliase!

Důležitá místa královské kubatury MotoGP na rok 2011 jsou už sice obsazena, ovšem přestupový kolotoč se stále ještě točí. Po australském víkendu hlásí "Radio Paddock" následující "zaručené" zprávy: 


Momentálně to vypadá, že tříčlenný tovární tým Hondy bude opravdu fixní, tedy i s Andreou Doviziosem. Přičemž Dani Pedrosa a Casey Stoner byli jasní už dříve. Ovšem o změnu na startovním roštu MotoGP se nyní starají Toni Elias a Randy de Puniet.
 

Faktem zůstává, že promotér Dorna chce mít oba dva jmenované piloty i nadále v MotoGP. Pro Randy De Puineta hovoří jak jeho jezdecké kvality, tak i jeho francouzský pas. U Toniho Eliase by bylo dle všech hodně nepochopitelné, kdyby tento mistr světa Moto2 nezvládl "skok" přímo do nejvyššího patra motocyklové silnice.

Dorna ho proto chtěla transferovat jako týmového spolujezdce do stáje Pramac Ducati vedle italského matadora Lorise Capirossiho. Ovšem Elias už v tomto týmu působil a jeho zkušenosti z tehdejšího angažmá byly spíše negativní než pozitivní a tak dle GPOne tam prostě podruhé už nechce!


Toni Elias by tedy raději jezdil v týmu Honda, nakonec právě na takovém motocyklu vyhrál svůj jediný závod MotoGP. U Gresiniho ale už volné místo není, tam pojede - rovněž za pomoci Dorny - mistr světa dvěstěpadesátek Hiro Aoyama, když jeho dosavadní tým Interwetten Paddock Honda GP po roce závodění v MotoGP končí...Japonec Aoyama tedy bude týmovým kolegou Simoncelliho, který ovšem pojede na továrním materiálu!

A tak má Elias jedinou šanci ve stáji LCR Honda, kde ale chce zůstat De Puniet, když se mu jeho plán s druhým továrním motocyklem Suzuki rozplynul jako pára nad hrncem!, neboť jistě všichni vědí, že továrna Suzuki pojede minimálně v roce 2011 pouze s jedním motocyklem.

Naopak Randy De Puniet, pokud tedy chce i nadále jezdit kubaturu MotoGP, musí vzít za vděk Pramacem, kde je ale málo peněz (stačí pouze pro jednoho jezdce) a potřebný budget pro druhý motocykl musí doplnit Dorna, což původně chtěla učinit pro Eliase!

Bude to ještě hodně zajímavé!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist