Dvě oficiální představení

Dnes byli oficiálně představení dva jezdci MotoGP, kteří pro příští sezónu mění své dosavadní týmy.

Dvě představení jezdců v MotoGP přinesl dnešní den. O obou jezdcích a jejich plánech do roku 2005 jste si zde již mohli přečíst v minulosti, přesto vězte, že tým Fortuna Gauloises Tech 3 dnes oficiálně potvrdil, že vedle Toni Elíase se v roce 2005 na motocyklu Yamaha YZR M1 představí další Španěl Ruben Xaus. Tento letošní "Nováček roku" podepsal s týmem Herve Poncharala jednoroční smlouvu, která ho do sedla čtyřtaktní Yamahy posadí poprvé 22. ledna 2005, tedy dva dny po ukončení zákazu testování.
"Po logickém přesunu Toni Elíase, který v našich barvách jezdil již tento rok ve třídě 250 ccm, jsme se s naším partnerem Altadis rozhodli k angažování Rubena," říká šéf týmu Hervé Poncharal. "Ruben nejenže v roce 2004 ukázal jedenáctým místem celkového pořadí svou schopnost, ale dokázal i získat třetí místo v qatarské Grand Prix. Toni Elías a Ruben Xaus budou těžit z technické podpory továrny Yamaha, ale i ze zkušeností týmu Tech 3, který se účastní své páté sezóny v nejprestižnější třídě. Společně budeme pracovat na výsledcích, které očekává Fortuna i celý koncern Altadis."
Druhé představení se týkalo Makoto Tamady, který byl dnes oficiálně představený jako jezdec zcela nového týmu, jenž ponese název Konica Minolta Honda Team, a který bude používat pneumatiky Michelin. Šéfem týmu bude dosavadní Tamadův manažer Luca Montiron, o materiál se bude starat v pozici hlavního technika pan Giulio Bernardalle. Tým bude složený z japonských a italských členů a bude těžit z podpory továrny Honda a sponzorských peněz Konica Minolta - společnosti vyrábějící zařízení od digitálních fotoaparátů až po velké kancelářské zařízení s různým druhem optiky.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist